La festivitat de Sant Jaume a Riudoms durarà el doble

11 julio 2018 10:50 | Actualizado a 20 julio 2018 14:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Festa Major de Sant Jaume de Riudoms, del 20 al 25 de juliol, durarà tres dies més que l’acostumat. «Volem ser un referent en el nostre territori i esdevenir capital quant a la programació lúdica», va dir ahir dimarts el batlle de Riudoms, Josep M. Cruset Domènech.

De fet, s’ha augmentat el pressupost a uns 75.000 euros aproximadament. Enguany s’ha treballat per crear una programació amb una oferta diversificada per a tots els públics, tal i com va corroborar la regidora de Joventut, Maria Cros, i on han cooperat moltes entitats. «Ha estat una feina col·lectiva on han participat de forma activa fins a 300 persones i hem fet palès que cada vegada hi ha més gent de fora que ens ve a veure».

La Tronada també serà un altre dels actes que canviarà de lloc, de la plaça de l’Om a la plaça de l’Església

I és que molts dels actes els han hagut de reubicar per qüestions d’espai. És el cas de la lectura del pregó que passarà a realitzar-se a la Sala Multiús del Casal Riudomenc. La Tronada també serà un altre dels actes que canviarà de lloc. Passarà de la plaça de l’Om a la plaça de l’Església per poder encabir tot el públic assistent. 

Segons va indicar la regidora de Festes, Vero Torres, hi haurà disponible també material de marxandatge (com ara samarretes amb el dibuix de tot el seguici, làmines per dibuixar relacionades amb els elements festius i xapes, entre altres objectes). 

Cloenda amb concert i castell de focs

Tal i com es va anunciar ahir des del consistori riudomenc, la Tronada no serà l’única exhibició de foc que farà soroll, ja que entre les nombroses novetats d’enguany per la Festa Major de Riudoms hi haurà una cloenda amb concert i un castell de focs. Serà el dia 25 de juliol (23.30 hores). A més, hi hauran dues activitats totalment inèdites. 

Pel que fa al concert, la plaça de l’església acollirà el grup The Flaming Shakers, que seran els encarregas de coronar la Festa Major. Aquesta agrupació musical es tracta d’una de les millors bandes tribut de The Beatles de tota Europa. Un cop realitzada la funció, la nit de Sant Jaume s’il·luminarà amb un espectacular castell de jocs artificials. 

Un ingredient que pretèn atraure joves serà un any més l’Ulè Barraques, que es durà a terme el divendres 20 i dissabte 21 de juliol al passeig dels Germans Nebot. Enguany, la programació de la primera nit acollirà els grups La tortuga de nunca tuve, Segonamà i Brams. La segona nit actuaran els grups Porto Bello i Ebri Night. 

El públic infantil tindrà enguany també un racó molt important. I és que com bé va dir a la presentació de la programació l’alcalde de Riudoms, Josep M Cruset Domènech, «hem volgut concebre activitats per a tot tipus de públic, d’àmplia cobertura perquè tothom s’hi senti identificat».

Per això el darrer dia de Festa Major, dimecres al matí, els més petits podran gaudir d’una instal·lació gegant d’un tobogan aquàtic a l’avinguda Primer d’Octubre. 

El darrer dia de Festa Major els més petits podran gaudir d’una instal·lació gegant d’un tobogan aquàtic

Un altre reclam important per a la mainada serà l’espectacle infantil ‘Quina festa’, que es farà dimarts 24 de juliol a la tarda. Anirà a càrrec de l’exitós grup d’animació Pot Petit. 

Val a dir que tots els balls, concerts i activitats són d’accés lliure per a tothom, exceptuant les activitats gastronòmiques. Això ha estat possible gràcies a la implicació de totes les institucions, entitats i associacions de Riudoms. 

Creixement continu
Una de les qüestions que té més clares  el batlle de la vila és que «el Seguici Festiu seguirà creixent amb els anys». Enguany s’ha recuperat el Ball de Bastons i s’incorporaran dos nous gegants ‘manotes’, a banda de més capgrossos infantils. S’ha de recordar, que l’any passat també es van recuperar el Ball de Cercolets, Gitanes i Valencians. 

Actes destacats

Divendres, 20 de juliol

19.30 h. Repic de campanes, a la plaça de l’Església.  
Repic general de campanes que anuncia l’inici de la Festa Major d’estiu a tot el poble.
20.30 h. Pregó de Festa Major, a la Sala Multiús del Casal Riudomenc.  
El pregó el farà el  riudomenc Joan F. Mestre, com a diable veterà, fundador i impulsor de la creació de la Colla de Diables de Riudoms l’any 1992. 
21.30 h. Encesa de la Tronada.  Al replà de l’església de Sant Jaume Apòstol. 
23.30 h. Ulè Barraques,  a l’espai del Passeig dels Germans Nebot. 
Concerts de La tortuga que nunca tuve, Segonamà i Brams. Al voltant hi haurà les barraques de les entitats participants. L’entrada al recinte és lliure. No es podrà accedir amb beguda ni menjar de fora el recinte. Els joves de 18 anys vindran amb un adult.

Comentarios
Multimedia Diari