La fira Reus Viu el Vi aplegarà 30 cellers i 9 estands grastronòmics

El certamen, que tindrà lloc del divendres 5 al diumenge 7, confia en arribar als 11.000 paquets venuts l´any passat, a un preu de 13 ==euro==

19 mayo 2017 22:40 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una trentena de cellers de les denominacions d’origen de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus delimitaran tot el perímetre de la plaça de la Llibertat entre el divendres 5 i el diumenge 7 de juny, en una nova edició de la fira Reus Viu el Vi. Aquesta oferta vitivinícola es complementarà amb la tradicional proposta gastronòmica que oferiran nou estands, entre els quals hi ha una àmplia representació d’establiments participants a la ruta de tapes Ganxet Pintxo.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, va assegurar ahir que «les xifres de participació son idèntiques a les de l’any passat, el que demostra la consolidació de la fira en unes dimensions i proporcions adequades a les possibilitats del certamen». Una de les dades destacades de l’edició d’enguany és que un 25% dels participants són nous amb relació a la darrera edició, «el que permetrà al client habitual de la fira descobrir noves propostes vinícoles». En total, es podrà escollir entre més d’un centenar de referències de vins, caves i vermuts.

Per segon any consecutiu la fira té un caràcter internacional, amb la presència d’un celler francès com a convidat. Es tracta del Domaine de Nidoleres de Tressera, al Rosselló. A més, i seguint els suggeriments de l’Incavi, per primera vegada s’ha convidat un celler d’arreu de Catalunya. En aquesta ocasió es tracta del Bouquet d’Alella, que elabora els seus vins sota el segell de la DO Alella.

13 euros

La mecànica de la fira serà l’habitual dels darrers anys. El visitant podrà gaudir, al preu de 13 euros, un paquet de tast format per copa, portacopes, catàleg, els cinc tastos de vi i el regal de la fira al que s’hi pot accedir tastant, com a mínim, un vi de cada denominació d’origen. És el joc de la Rosa de Reus/La Rosa dels Vins, que es fa cada any i on els diversos cellers van enganxant els logos de les respectives DO en cadascun dels pètals de l’emblema de la ciutat.

Pel que fa a la gastronomia, el visitant podrà adquirir els populars Vinxets al preu unitari de 2,5 euros i que permeten accedir a les diverses tapes. A més, enguany es poden adquirir l’agrupació de cinc Vinxets al preu especial de 12 euros i endur-se de regal una degustació de Cafè Brasilia, empresa que enguany hi serà present amb un estand propi a la fira.

La fira romandrà oberta divendres i dissabte, de 17.30 a 23.30 hores, i el diumenge, de 17.30 a 22 hores.

Comentarios
Multimedia Diari