Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Tradicions

La forta calor marca la jornada de Corpus a la Plaça del Mercadal de Reus

Molts nens s'han endut la coca amb cireres per menjar-se-la a casa degut a la calor que feia a la plaça. També han ballat els Gegants i la Mulassa.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Uns nens jugant amb l'aigua aquest matí a la Plaça del Mercadal de Reus. Foto: Alba Mariné

Uns nens jugant amb l'aigua aquest matí a la Plaça del Mercadal de Reus. Foto: Alba Mariné

La Plaça del Mercadal de Reus s'ha omplert aquest dijous al matí de nens i nenes per veure ballar als Gegants i la Mulassa en el dia de Corpus. La forta calor ha estat la gran protagonista de l'acte i per aquest motiu molts dels nens no s'han menjat la coca amb cireres a la plaça i se l'han endut a casa. A més, els mestres s'han dedicat tota l'estona a remullar amb aigua als escolars que estaven asseguts. En total s'han repartit 2.500 coques amb cireres entre els 2.500 nens i nenes. 

La jornada ha començat a les nou del matí amb el Toc de Festa a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’Ajuntament ha sortit en cercavila la Mulassa i els Gegants per recórrer els carrers de la ciutat. A més, al llarg de tot el dia (de 10 a 13 i de 17 a 20.30 hores), a l'atri de Sant Sebastià, a la Plaça del Castell, es fa l'Ou com balla.

Cap a dos quarts d'onze del mati, coincidint amb l'arribada dels escolars a la Plaça del Mercadal, la Mulassa i els Gegants han iniciat els seus balls.

Aquesta tarda, a partir de les set, tornarà la festa a la Plaça del Mercadal, de nou amb la Mulassa i els Gegants amb el so de gralla i es repartiran unes 4.000 coques amb cireres, gentilesa del Forn Sistaré.

Temas

Comentarios

Lea También