La galeta del Lleó de Reus!

Festa Major. Prop de 1.200 infants recreen la bèstia festiva en una nova edició de l’«Hola Sant Pere» de Canal Reus Televisió

13 junio 2019 07:52 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Prop de 1.200 nens i nenes, i un centenar de mestres, de 25 centres escolars de la capital del Baix Camp, van reproduir, ahir dimecres al matí, una Víbria gegant a la plaça del Mercadal, en una nova edició de l’«Hola Sant Pere!», una iniciativa, que organitza Canal Reus Televisió des de fa sis anys, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus. Després de la Mulassa, l’Àliga, el Drac, el Basilisc i el Lleó, enguany la Víbria és l’element que pren el protagonisme.

Els artistes de Murals de Tarragona van ser, un cop més, els encarregats de perfilar la plaça del Mercadal amb la silueta d’un dels elements de foc de la ciutat. Com també és tradicional, una avioneta va sobrevolar l’espai per copsar el mosaic des de l’aire. D’altra banda i seguint en el marc dels actes previs de Festa Major de Reus, comencen a moure’s iniciatives festives.

La nova galeta del Lleó de Reus

El Lleó de Reus donarà cara a un dolç nou elaborat especialment per a la Festa Major d’enguany. Es tracta d’una galeta feta a partir d’ous, mantega, farina i sucre (una base semblant a la del blaiet) amb una cobertura de xocolata blanca on hi ha reproduïda al detall la figura de l’element festiu. «La idea de fer les galetes va sorgir durant el mes de gener, perquè arrosseguem iniciatives de l’aniversari del Lleó pels seus 15 anys. Ens ho vam plantejar diversos cops i en converses amb el Ramón de la Fuente de la Pastisseria Huguet vam consensuar el que volíem: crear un dolç per Sant Pere. Així doncs, de la Fuente va elaborar el motlle corresponent i es va posar a fer feina. Certament, suposa tot un honor que un mestre pastisser de la ciutat dediqui un altre dolç a la bèstia de la colla. És important que vulgui treballar amb nosaltres i així fusioni cultura i cuina, ja que ens dóna a conèixer», explica en Josep Lluís Rius, de la colla del Lleó de Reus.

La galeta té un preu de quatre euros i una part d’aquest quantitat anirà destinarà a la colla de l’element festiu. A més, a banda de poder comprar-la a la Pastisseria Huguet, també es podrà trobar a altres establiments de la capital del Baix Camp que siguin amics de la colla del Lleó de Reus. 

«A hores d’ara, hem elaborat prop d’un centenar de galetes, però preveiem que en farem més, les que convinguin perquè ningú es quedi sense. Aquesta galeta nova és una elaboració molt senzilla, des del principi vam voler concebre quelcom fàcil de menjar. Hem seguit la mateixa tècnica que vam emprar per fer les galetes del Campanar de la Prioral de Sant Pere o la Mulassa», aporta el pastisser Ramon de La Fuente. 

La galeta, recentment presentada de forma pública, ja està sent demanada per diferents botiguers/es i, tant de La Fuente com els membres de la colla del Lleó de Reus auguren que serà un gran èxit entre la canalla de la ciutat. «Volem que la galeta del Lleó vagi més enllà del dolç, que tingui un vessant de souvenir  per a aquells visitants o turistes indecisos en no saber què comprar als seus parents o fills i filles. I, quin millor record que una galeta amb un motiu festiu»», afegeix Josep Lluís Rius.

Comentarios
Multimedia Diari