La gamma alta de 7 dels Brivalls de Cornudella haurà d’esperar

La colla prioratina no pot amb el 3de7 amb el pilar que queda en intent. Al seu costat, els Xiquets de Reus completen un nou dobletde vuit pisos i acaben amb un assaig de futur del 3de9 amb folre

20 agosto 2018 10:50 | Actualizado a 03 septiembre 2018 13:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després de la gran cita de Sant Magí durant el matí de diumenge, Cornudella de Montsant acollia la diada de la seva festa major amb l’actuació de la colla local, els Brivalls, i els seus padrins, els Xiquets de Reus, habituals en aquesta cita. Els reusencs arribaven de ‘ressaca’ castellera després d’una diada  de més de tres hores i mitja el dissabte a la tarda a Gràcia, on van estrenar el 5de8 i van descarregar un nou 2de8 amb folre. A Cornudella, tot i que s’havia arribat a especular amb poder repetir la catedral, els de la Capital del Baix Camp van optar per la prudència rodant estructures bàsiques de vuit pisos.

A la primera ronda els Xiquets atacaven el 4de8, estructura que el dia anterior a Gràcia van haver de desmuntar en dues ocasions per problemes als pisos superiors. En aquesta ocasió, el carro gros avellana va pujar amb molt millors mides i es va carregar amb rapidesa i comoditat. Després de l’aleta, el pis de quints va haver de treballar per aturar un parell de sotragades resoltes amb solvència. A la segona ronda, els d’Antoni Rull optaven pel 3de8, una estructura que comptava amb alguns canvis als pisos superiors.

Unes modificacions que no es van fer evidents, ja que l’execució del castell va ser gairebé perfecta, només amb un petit tremolí que es va aturar amb l’entrada dels dosos. A la tercera ronda, els de la camisa avellana completaven un bon 5de7 per seguir rodant el pom de dalt de l’estructura. Després d’acomiadar la diada amb un vano de 5, els Xiquets van aprofitar l’ocasió per fer una prova de 3de9 amb folre, col·locant-hi el pis de sisens. 

Els Brivalls de Cornudella afrontaven la diada amb la intenció de fer una gran passa en el seu historial, però no van poder assolir-la. Els de la camisa blava obrien la cita de la seva festa major amb el quart 3de7 de la temporada. El castell va pujar nerviós tot i que va carregar-se amb suficiència. A partir d’aquell moment però, el castell va perdre una mica les mides al pis de terços, que va haver de treballar de valent per poder completar el castell.

A la segona ronda, els Brivalls atacaven el primer 3de7 amb el pilar, primer castell de la gamma alt de set del seu historial. El tres va pujar igual que el completat a la primera ronda i, quan el pilar va començar a bastir-se al seu interior, va patir una forta sotragada al pis de quarts. Quan els Brivalls es van disposar a desmuntar-lo, el castell es va trencar sobtadament per dalt en una caiguda una mica aparatosa, que va deixar alguns contusionats. Els prioratins van tancar la seva actuació amb un 4de6 de tràmit i dos pilars de quatre.

Estrena rosada a Vallmoll

La Colla Vella dels Xiquets de Valls completava el primer 3de8 amb el pilar de l’any a Vallmoll i l’acompanyava del 5de8 i el 4de8 amb el pilar, a més de l’espadat de 6. Els Xiquets de Vila-seca descarregaven el 2de6, el 3de6 i el 3de6 amb el pilar. 

Comentarios
Multimedia Diari