La gent gran tindrà activitats per fer a l’aire lliure a Reus aquest mes de juliol

La programació d’estiu, de caràcter gratuït, vol «garantir l’envelliment actiu i saludable»

01 julio 2020 07:20 | Actualizado a 01 julio 2020 07:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus va presentar ahir la programació d’estiu per a la gent gran, la qual es durà a terme aquest juliol i té com a objectiu «garantir un envelliment actiu i saludable», va destacar el regidor competent, Òscar Subirats. A més, va exposar que, «arran el confinament, el que hem observat és que cal una estructura relacional i comunitària molt sòlida». A partir d’aquí, han ideat unes iniciatives de caràcter gratuït que es duran a terme a l’aire lliure i on es promouran activitats intergeneracionals.

La programació s’emmarca en el Pla de Salut que impulsa la ciutat de Reus com a ‘Ciutat Amiga de la gent gran’, projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut. Les dimensions de les activitats són la participació social i cívica, la mobilitat i el transport, l’accessibilitat i l’ús dels espais públics i privats, l’habitatge, els serveis socials i de salut.

Quatre tallers d’horts socials, caminades, cinema a la fresca i meditació i activitats per fer memòria són els àmbits de la programació d’estiu

Les activitats s’articulen a partir de quatre àmbits: hi haurà els tallers d’horts socials ‘Gaudim del nostre entorn’, activitat que anirà a càrrec de l’associació Natural-ment (espais conscients), que posen en valor la connexió amb la natura i la creació d’hàbits saludables (dimecres 1 i 15 de les 18 a les 20.30 hores al Centre Cívic Migjorn, al seu espai exterior). Hi haurà també cinema solidari a la fresca de la pel·lícula Con los brazos abiertos (França, 2017) (serà dimarts 14 a les 22 hores als jardins de la Casa Rull, amb la col·laboració de la regidoria de Participació). A més, es realitzarà una sessió de meditació ‘Calma la ment’ (dijous 9, de les 19 a les 20 hores, al jardí de la Biblioteca Central Xavier Amorós); mentre que la memòria també serà focus d’exercici a la sessió ‘Fem memòria a viva veu’ dijous 16, de les 19 a les 20 hores al jardí de la Biblioteca C. Xavier Amorós; i, per últim, hi haurà les caminades ‘Rutes saludables’ totes els dimarts de les 19 a les 20.30 h).

Les persones interessades a participar en alguna de les propostes, poden formalitzar inscripcions al web de l’Escola Oberta de Salut. Per raons de seguretat, hi ha aforament limitat en tots els casos. D’altra banda, el regidor Subirats va assenyalar que les xarxes socials i les plataformes de missatgeria instantània han esdevingut «indispensables», com també ho va ser el seguiment telefònic, «fet des del primer dia» i realitzat a totes aquelles persones que així ho van demanar «per tal de pal·liar la seva soledat durant el confinament». Subirats va destacar, però, que encara avui hi ha una bretxa digital que cal anar empetitint i que treballen «per promoure l’accés i el coneixement de les tecnologies» a la gent gran de la ciutat.

«Hem considerat important treballar l’esperit crític, així com la gestió de les emocions en aquesta programació d’estiu. Treballem en polítiques centrades en les persones i perquè, aquestes, mitjançant les activitats que proposem puguin empoderar-se tot incrementant el seu sentiment d’utilitat, identitat i autoestima», va afegir.

Durant els darrers mesos, arran l’emergència sanitària, moltes de les activitats adreçades a la gent gran s’han mantingut en l’àmbit virtual. Una altra via de difusió de les activitats que s’han anat fent, s’han difós (i es difonen) per les xarxes dels centres cívics de la capital del Baix Camp, les pròpies de l’Ajuntament de la ciutat i l’espai web de l’Escola Oberta de Salut.

Comentarios
Multimedia Diari