Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La inversió del Pla de Barris de Falset supera els 1,2 milions d’euros

Les obres al nucli antic han d’estar acabades abans del 30 de juny

Sílvia Fornós

Whatsapp
El Pla de Barris també inclou part de les obres del projecte del nou Museu del Castell-Museu Comarcal de Falset. FOTO: ajuntament de falset

El Pla de Barris també inclou part de les obres del projecte del nou Museu del Castell-Museu Comarcal de Falset. FOTO: ajuntament de falset

L’Ajuntament de Falset ha celebrat una reunió amb els veïns del municipi per informar-los de l’evolució dels diferents projectes municipals. Una de les inversions més importants són les obres de la Llei de Barris. Amb un cost d’1.255.612,19 euros, dels quals la Generalitat afrontarà el 75% (941.709,14 €), les obres que s’estan executant als carrers del Malanyet, Torroja i de l’Era, la plaça de Sant Jordi i l’entorn de Cal Magriñà i Cal Pàmies serviran, en paraules de l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, «per actualitzar l’estat d’aquests carrers que necessiten un nou enfocament i, en definitiva, contribuiran a millorar l’entorn». 

L’alcalde de la capital del Priorat recorda que «el Pla de Barris és una eina pensada per als municipis que tenen un nucli antic». La resta de l’import serà aportat per l’Ajuntament de Falset i mitjançant contribucions especials. També detalla que «una de les actuacions més importants és la reforma que unirà una part de la Font del Batlle amb el pàrquing d’Euterpe». «Està prevista la construcció d’una passarel·la que unirà l’Euterpe i el barri del Malanyet.  Aquesta obra millorarà la qualitat de vida dels veïns, ja que es connectarà d’una forma més ràpida el nou eixample urbà amb el nucli antic de Falset», detalla Jaume Domènech. L’alcalde ha informat als veïns que els treballs avancen a bon ritme, tot i que en alguns casos pateixen un retard d’una o dues setmanes. «La previsió és que les obres estiguin acabades i pagades abans del 30 de juny, que és quan acaba el termini d’execució, ja que no hi hauria possibilitat de prorrogar els treballs», confirma l’alcalde de Falset. 

El Museu del Castell
El Pla de Barris també inclou una part de les reformes del projecte del nou Museu del Castell-Museu Comarcal, que està previst que obri les portes a l’estiu. El museu abordarà diversos aspectes, com la mort a la prehistòria, el naixement de Falset, els temps de guerres, els bombardejos de la Guerra Civil i la terra i la vinya, etc.
El projecte ja està definit i en una primera fase preveu l’adequació de les plantes baixa i primera del castell. A la planta baixa s’hi ubicaran la sala de recepció; la sala de tallers; aules didàctiques; dues sales d’exposició; un espai de botiga, i un espai de magatzem. A la primera planta s’hi ubicaran dues sales d’exposició i la sala d’exposicions temporals. En paraules de Jaume Domènech, «el museu contribuirà a canalitzar el flux de visitants que tenim perquè també puguin descobrir la història de Falset».

Temas

Comentarios

Lea También