La lectura del pregó enceta avui la Festa Major de Sant Pere

El fotògraf Josep Maria Ribas Prous farà la crida a la festa i la primera Tronada obrirà sis dies de celebracions en honor al patró de Reus. Ahir es va hissar la bandera de Reus a la Prioral

19 mayo 2017 22:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La lctura del pregó i la crida a la festa a càrrec del fotògraf Josep Maria Ribas Prous enceta avui (20 hores) la Festa Major de Sant Pere. El saló de plens de l’Ajuntament serà l’escenari de la lectura del Pregó de Festa Major a càrrec de Ribas Prous, fotògraf i impulsor de l’Agrupació Fotogràfica de Reus. Ribas ha estat guardonat amb nombroses distincions i premis tant nacionals com internacionals i la seva obra és present a 62 museus i col·leccions privades d’arreu del món.

En finalitzar el Pregó es farà l’acte de lliurament del Tro de Festa 2015, un guardó que reconeix alguna persona o col·lectiu per la seva vinculació i col·laboració amb la Festa Major de Reus. L’acte culminant de l’inici de la Festa Major 2015 serà l’encesa de la primera Tronada d’enguany. Tot seguit, començarà la Cercavila del Masclet pels carrers del centre de la ciutat.

Però la ciutat fa dies que ja respira aires de festa i ahir a la tarda, vespre i nit ja es va notar amb diferentes actes. A la tarda es va hissar al campanar de l’església prioral de Sant Pere la bandera de la ciutat, i després es va viure una intensa Nit de Sant Joan amb el foc com a protagonista.

Després de l’encesa de la foguera de la plaça de la Llbiertat, a càrrec del cap de colla dels Diables de Reus, a la nit la Cercavila de Foc de la Nit de Sant Joan va recórrer els carrers del centre, amb els Bous de Foc, el Ball de Diables, el Ball de Diables infantil, el Drac, el Drac petit, la Cabra petita, la Víbria i la Cabra. La nit es va allargar fins que es va fer de dia a les Barraques de Festa Major.

Correig, convidada d’honor

La missionera Isabel Correig serà la convidada d’honor de l’alcalde durant la Festa Major de Sant Pere. Ella serà l’encarregada d’encendre la Tronada de la tornada de Completes, el 28 de juny a la tarda. Els regidors sortints del darrer mandat municipal i el futbolista del primer equip del Futbol Club Barcelona, el reusenc Sergi Roberto, també han estat convidats per l’alcalde, Carles Pellicer, perquè l’acompanyin a l’encesa de les Tronades el dia 29 de juny. L’alcalde va fer aquest anunci durant l’acte d’hissada de la bandera de Reus aquest dimarts a la tarda al campanar de l’església prioral de Sant Pere, on l’han acompanyat representants del Col·legi Mare Molas de Reus, amb motiu de la celebració enguany de l’Any Maria Rosa Molas.

Tal i com ha fet en els darrers anys, l’alcalde ha anunciat en aquest acte els noms de les entitats i persones que seran convidats d’honor, abanderats a les processons i que encendran les tronades de les festes. La primera Tronada l’encendrà avui el pregoner de la Festa Major, el fotògraf Josep Maria Ribas Prous, després de la lectura del pregó i de la crida a la festa.

Diumenge, dia 28 de juny a la tarda, les persones convidades d’honor de l’alcalde seran la missionera i Medalla de la Ciutat 2007, Isabel Correig (a qui correspondrà encendre la Tronada posterior a Completes), el president del Consell Comarcal del Baix Camp i els alcaldes d’aquesta comarca. Els abanderats de la processó de les Solemnes Completes seran: Pere Lluís Huguet (degà del Col·legi d’Advocats de Reus), la Pia Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia, i l’AMPA del Col·legi Mare Molas.

Comentarios
Multimedia Diari