Reus Baix Camp

La llar d’infants d'Alforja deixarà enrere els mòduls prefabricats

Des de la seva posada en marxa, fa més d’una dècada, el centre ha estat en barracons. Ara, l’Ajuntament està construint l’edifici definitiu, que estarà ubicat just davant de l’escola

MONTSE PLANA

Whatsapp
Obres de construcció del futur edifici de la llar d’infants d’Alforja.  FOTO: ALFREDO GONZÁLEZIMATGE VIRTUAL DE COM SERÀ EL NOU EDIFICI.  FOTO: CEDIDA

Obres de construcció del futur edifici de la llar d’infants d’Alforja. FOTO: ALFREDO GONZÁLEZIMATGE VIRTUAL DE COM SERÀ EL NOU EDIFICI. FOTO: CEDIDA

La llar d’infants municipal d’Alforja, la Ribeta, canviarà d’ubicació en breu. Des dels seus inicis –fa més d’una dècada– el centre ha estat ubicat en dos mòduls prefabricats al camí de Sant Antoni. Era una situació provisional que s’ha anat allargant en el temps, però que ara té data de caducitat. El nou edifici ja s’està construint, amb previsió de que pugui estar enllestit per a principis d’any (entre gener i febrer). Encara que tot dependrà de l’evolució de la Covid-19, tal com recorda l’alcalde d’Alforja, Joan Josep Garcia: «Inicialment, estava previst el canvi d’ubicació cara l’octubre, però amb el confinament, anem amb retard. També hi ha hagut alguns entrebancs, però es treballa amb finals de gener o principis de febrer com a horitzó, sempre que no ens afecti la Covid-19».

El nou edifici de la llar d’infants s’està aixecant just davant de l’escola Josep Fusté, «i és que quan vam buscar la ubicació volíem reduir la distància entre els dos centres. Ara mateix, estan molt allunyats i, amb aquest canvi, estaran davant per davant, convertint-se en una zona escolar», detalla Garcia.

En aquesta línia, la directora de la llar d’infants la Ribeta, Júlia Balcells, recorda que algunes famílies tenen fills a la llar i d’altres que van a l’escola. «Les entrades són a la mateixa hora i, en canvi, els dos centres estan molt allunyats. El fet que estiguin davant per davant facilitarà molt les coses als pares», explica.

Aquesta proximitat també beneficiarà a la mateixa llar, «ja que això ens permetrà realitzar més activitats conjuntes. Ara, només ho podem fer un cop o dos a l’any, però llavors ho podríem fer més habitualment», remarca Balcells, que veu el canvi d’ubicació «com una gran millora».

En un sol edifici

La nova llar s’està construint en uns terrenys municipals catalogats com a zona verda, «però l’edifici quedarà just sota d’aquesta zona verda perquè s’ha aprofitat una forta pendent», detalla el batlle. Les obres tenen un cost aproximat de 350.000 euros: gairebé el 50% estarà subvencionat pel Pla d’Acció Municipal (PAM), de la Diputació de Tarragona i la quantitat restant l’assumirà l’Ajuntament d’Alforja a través del romanent de tresoreria.

Quant a l’edifici, la directora de la Ribeta, Júlia Balcells, destaca el fet de disposar de les diverses aules sota el mateix sostre: «Ara tenim en un mòdul dues classes i, en un segon mòdul, una aula polivalent on actualment hi ha un laboratori. Per anar d’un mòdul a l’altre hem de sortir al pati i si plou o fa massa fred, no podem utilitzar l’aula polivalent. Amb el nou edifici, tot estarà integrat, així que podrem aprofitar millor els espais». També remarca el fet de que les parets de la futura llar siguin de vidre «perquè així podrem tenir en tot moment control del que succeeix al pati».

Temas

Comentarios

Lea También