La mesquita de Reus cooperarà amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat

Els refugiats que acollirà la ciutat tindran un servei jurídic, psicològic i social durant els sis mesos que estiguin al centre

24 agosto 2018 18:26 | Actualizado a 26 agosto 2018 10:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després que el passat 1 d’agost s’anunciés que la ciutat de Reus acolliria una quinzena de refugiats en els següents dies, a hores d’ara la capital del Baix Camp, que ja té un centre preparat per una cinquantena de persones, compta amb el doble de refugiats dels que tenia previst. Mohamed Said, membre de la mesquita As-Sunnah, explica que «la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, i la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, em van comentar sobre el nou centre que s‘havia d’obrir a la ciutat i si podríem col·laborar-hi. Evidentment vam dir que no hi teníem cap problema».

Primers contactes

Said comenta que «la primera trobada amb el director del centre de Reus -Óscar Revilla- va anar molt bé. Li vam ensenyar les instal·lacions de la mesquita. Ell també ens va explicar el projecte que tenien en qüestió i la gent que volien ajudar». Els refugiats que acollirà la ciutat tindran un servei jurídic, psicològic i social durant els sis mesos que estiguin al centre. Durant aquest temps també se’ls hi ensenyarà la llengua catalana i la castellana, i rebran cursos de formació per la seva integració.

Comentarios
Multimedia Diari