La màgia dels retaules vivents

Desenes de famílies es van reunir ahir al vespre, festivitat de Sant Esteve, per contemplar la representació del naixement de Jesús 

27 diciembre 2017 09:59 | Actualizado a 27 diciembre 2017 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La màgia dels Retaules Vivents va tornar a lluir ahir amb força als voltants de la Prioral de Sant Pere. De forma especial van destacar dues de les escenes que narraven, de manera solemne, el naixement de Jesús. La primera d’elles, el retaule que porta per nom El Palau del Rei Herodes. 

En un escenari instal·lat a la plaça de les Peixateries Velles, els joves actors del Patronat Foc Nou van representar un passatge on la dansa i la música van estar molt presents. En ell, a més a més, també hi van participar diversos dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang

L’altra gran escena, carregada d’una forta emotivitat, va ser la que representava el naixement de Jesús y que estava situada just a les portes de l’accés al Campanar de la Prioral. En el dia d’ahir no van cantar en directe els nens i nenes de l’Escolania i Capella de Cantors de la Puríssima Sang com sí que havien fet en les altres representacions. I és que la seva participació és una de les novetats de l’edició d’enguany. La pròxima cita, i ja la darrera d’aquest 2017, amb els Retaules Vivents serà el dissabte, 30, a partir de les vuit del vespre. 

Els Retaules Vivents, que es representen des del 1989, s’han convertit en tota una tradició a Reus els vespres del dia de Sant Esteve. Sense anar més lluny, tant a les Peixateries Velles com al votant de l’absis de la Prioral s’hi van reunir desenes de famílies que van seguir amb silenci i gran atenció les vuit escenes. De fet, pocs minuts abans de les vuit del vespre, la plaça del Castell, on es va representar el passatge anomenat La Creació, ja estava plena de públic. 

Una seixantena d’actors

Els Retaules Vivents són obra de la històrica entitat Patronat Foc Nou i d’una seixantena de nens i nenes de diferents escoles de la ciutat que enguany han pres part en la representació. 

A més a més, també hi intervenen prop d’una quarantena de col·laboradors, l’Ajuntament de Reus i les Brigades Municipals, encarregades de les tasques de muntatge i desmuntatge dels diferents escenaris. 

Els Retaules Vivents estan formats per vuit escenes que són: la Creació, el Taller de Natzaret, l’Anunciació de Maria, l’Anunciació dels Pastors, Buscant posada; el Palau del Reu Herodes; el Naixement de Jesús i Els doctors de la llei. 

Comentarios
Multimedia Diari