La música del 24-M a Reus

Ariel Santamaria ha composat la cançó electoral d'Ara Reus, mentre que Fito Luri canta per la CUP i David Melgar i Jordi Salvadó per denouReus. Mira els tres videos!

19 mayo 2017 23:08 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Ara Reus, Ara Reus, Ara Reus; voti voti voti Ara Reus / Tots gaudim d’una il·lusió, de poder viure en un Reus millor / Tots gaudim d’una il·lusió estimem Reus amb gran passió». D’aquesta forma comença l’himne que sonarà en tots els actes de campanya del grup municipalista liderat per Jordi Cervera.

Es tracta d’una cançó que parla de millorar Reus i d’oblidar per sempre Innova. I ho fa amb el característic segell ‘juantxi’ d’Ariel Santamaria, el seu compositor i cantant. Encara amb la incògnita de si la CORI es presentarà a les municipals del 24-M, la seva alma mater ha deixat de banda de moment la política per centrar-se a cantar per Ara Reus. Aquests dies ja es pot veure un primer tastet al portal Youtube on Cervera i altres membres del partit canten i, fins i tot, toquen la bateria. Des del partit, a més a més, expliquen que ja estan immersos en la producció del videoclip.

El poder d’atracció entre els votants que pot generar un bon himne de campanya tampoc ha passat desapercebut pels membres de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Ells també han apostat per un conegut cantant de la ciutat com és Fito Luri. Però en el cas del cupaires i de Luri el missatge és ben diferent, ja que la lletra parla de les classes obreres, dels Països Catalans i dels valors de la terra. Tan sols menciona la CUP en el paràgraf final quan canta: «Som com tu / Som futur / Som les CUP!».

La cançó, que també comptarà amb videoclip propi, es va presentar durant l’assemblea oberta del partit del passat mes de març. En ella, el mateix Fito Luri va assegurar que «després de molts anys votant en nul, o no votant, desenganyat pel sistema» enguany ho faria per la CUP. Amb el cantant reusenc han col·laborat, entre altres, músics locals com Xavi Ciurans, Guillem Ribas o Gerard Juanpere.

Per acabar, també compten amb el seu propi himne electoral denouReus. Aquest, a més a més, ja es pot escoltar en videos que circulen per la xarxa. Un d’ells, per exemple, explica el codi ètic de la formació mentre van passant imatges de la ciutat. En el cas de denouReus però, s’han decantat per una aposta ben diferent de les altres dues, ja que la finalitat és fer servir el tema com acompanyament durant els actes electorals sense que es converteixi en protagonista directe.

Per això, els seus creadors han optat per una cançó que entrellaça diferents estils musicals com el flamenc o el pop i amb veus que canten el nom d’aquest partit que es presenta per primera vegada a uns comicis. El resultat final ha estat obra, principalment, de dos reconeguts músics com són David Melgar i Jordi Salvadó.

Aquestes són, de moment, les opcions musicals que han escollit alguns partits de la ciutat i, com és diu en aquests casos, sobre gustos colors.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari