La neu cobreix gran part dels municipis del Baix Camp

La caiguda en picat de les temperatures i la baixada de la cota de neu per sota dels 250 metres ha fet que municipis pròxims a Reus, com ara Castellvell del Camp, també s'hagin vist algunes enfarinades

19 mayo 2017 23:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una gran part dels municipis del Baix Camp s’han despertat aquet matí de blanc. En pobles com Riudecanyes o l’Argentera la imatge ha estat la de teulades i cotxes enfarinats, tot i que l’aiguaneu que ha anat caient durant el matí ha fet desaparèixer molta de la neu. Un episodi ben diferent s’ha viscut en municipis com Vilaplana, Capafonts i Prades on la neu ha estat la gran protagonista des de la matinada. De fet, la Vila Vermella i la seva tradicional font han quedat cobertes per fins a 30 centímetres de neu. Com acostuma a succeir en casos com els d’avui, la neu també ha estat sinònim d’important inconvenients en forma de carreteres tallades i escoles tancades. Segons ha informat el Consell Comarcal del Baix Camp les afectacions als centres educatius ha estat àmplia i molt diversa. L’escola de Prades no ha obert, han explicat els propis veïns, perquè la majoria de mestres del centre s’han trobat la carretera tallada, en aquest cas la del Coll d’Alforja. En total, les afectacions de les rutes de transport escolar que gestiona el consell comarcal han afectat a 154 alumnes. Especialment destacat ha estat el cas dels 90 infants de Vandellòs i urbanitzacions que no han pogut ser traslladats a l’IES d’Hospital de l’Infant. De ben segur que molts dels alumnes han celebrat tenir tot el matí de festa.

La caiguda en picat de les temperatures i la baixada de la cota de neu per sota dels 250 metres ha fet que municipis pròxims a Reus, com ara Castellvell del Camp, també s’hagin vist algunes enfarinades. Precisament, l’Ajuntament de la capital del Baix Camp ha activat el dispositiu de prevenció o d’intervenció del Pla Neucat. Aquest compta, bàsicament, amb l’ampliació de la Guàrdia Urbana, la regidoria de Benestar Social, la regidoria de Via Pública i Medi Ambient, el servei municipal d’Emergències i altres serveis del consistori.

 

Comentarios
Multimedia Diari