La parròquia de La Sang de Reus lluirà per Setmana Santa el renovat rosetó

S’hi ha instal·lat una nova il·luminació que s’activa tots els vespres per dignificar la façana del temple

25 febrero 2018 18:25 | Actualizado a 25 febrero 2018 18:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Reial Congregació de la Puríssima Sang de Reus afronta enguany una Setmana Santa amb novetats importants. Una d’elles, sens dubte, és l’estrena del renovat rosetó o rosassa que corona la façana d’estil barroc de la parròquia.

Segons explica el clavari Vicenç Xavier Just, les feines han consistit a netejar a fons els vitralls de colors, una tasca que ha portat a terme una empresa privada com a donació.

A més a més, també s’ha instal·lat un sistema d’il·luminació LED perquè es visualitzi el rosetó i dignifiqui, encara més, l’emblemàtic temple

«Es pot contemplar cada dia al vespre fins a dos quarts de dotze de la nit», exposa Just, que també apunta: «Per complementar l’entorn, s’han il·luminat les teieres de forja que s’alimenten amb energia solar».  

El rosetó està format per una gran quantitat de vitralls de colors vius (fets per la casa Antoni Oriach de Barcelona) i representa el moment de la crucifixió de Jesucrist, acompanyat per la seva mare, la Verge Maria, la seva germana, Maria, esposa de Cleofàs, i Maria Magdalena.

Totes elles apareixen representades en actitud de dol. Aquest element ornamental és de l’any 1941 i recrea el que hi havia a la parròquia abans de la Guerra Civil.   

Canviar els bancs

Les millores relacionades tant amb el rosetó com amb les teieres són dos dels projectes que més tenia al cap Vicenç Xavier Just quan va iniciar el clavariat.

L’altre projecte que ara vol impulsar és el canvi dels 26 bancs que hi ha a l’interior del temple i que són de principis dels anys 40. Per portar-ho a terme, la seva intenció és posar en marxa un sistema innovador de patrocini. Així doncs, serien els propis congregants els que es farien càrrec del seu cost a canvi, si hi estiguessin d’acord, de figurar en el banc amb el seu nom com a donants.

Tot i que la Setmana Santa no comença fins al 25 de març, el pròxim divendres la Reial Congregació de la Puríssima Sang ja organitza un acte destacat amb motiu del 25è aniversari de la refundació de la secció dels Cavallers del Sant Sepulcre.

Es tracta de la conferència ‘El origen de las Cofradías de La Sangre y la Sábana Santa’ que anirà a càrrec del doctor Jorge Manuel Rodríguez Almenar. 

L’Ajuntament de Reus i l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus van presentar el dimecres passat els actes de la Setmana Santa d’enguany i van destacar la voluntat de convertir-la en un reclam turístic més de la ciutat.

Per exemple, es va avançar que es promocionaria tant al Gaudí Centre com en diferents hotels de la costa i a l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari