La parròquia reusense de Sant Bernat Calvó estrena sostre

Religió. El centre de culte celebra el 55è aniversari de la seva benedicció amb 
una important rehabilitació de la cúpula. La millora s’inaugurarà el dia 27 de juny

17 junio 2021 05:40 | Actualizado a 17 junio 2021 06:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La parròquia de Sant Bernat Calvó del barri Fortuny de Reus presenta, ara com ara, la millor de les seves cares. I és que ha passat per una important rehabilitació, la qual es va dur a terme en plena arribada de la Covid. «Es va actuar en bona part del sostre i la cúpula. També es van tractar els vitralls, que van ser segellats del tot perquè estiguessin hermètics i no s’hi filtrés el vent», concreta el membre de la comissió d’obres, Ramón Pérez.

La durabilitat del sostre marcava un termini total de 20 anys, fa constar, i ja n’havien passat 25. «S’havia de refer l’aïllament, perquè sovint apareixien goteres que afectaven la part de l’estructura, hi havia taques d’humitat que ja eren força visibles. Durant el confinament, Dilluns de Pasqua va ploure i ho vam notar força. Havíem de prendre una decisió. De fet, cada cop que plovia, havíem de recollir aigua», afegeix.

Per solucionar tot plegat van demanar un préstec de 86.000 euros al banc, per tornar-los a quinze anys. Tota aquesta empresa va mobilitzar una col·lecta el primer diumenge de cada mes, a les misses, per tal que els fidels poguessin contribuir a sufragar les obres. «En arribar el virus no les teníem totes, no sabíem com reaccionaria la gent en el marc de la desescalada, si s’animaria pas a ajudar», exposa.

A més, les obres més importants, «les ubicades al sostre del temple, no es veien a simple vista, per part de la gent que passava pel carrer, i eren imprescindibles», diu. Per tant, si els canvis no es veien fàcilment, «era més complicat que la gent s’acabés d’animar i volgués contribuir», completa Pérez.

A banda de les millores fetes, també va retocar-se la façana i es va millorar l’accés al temple per rampa, anteriorment desgastada per l’ús, i la qual ara mateix és ampla, llarga i, per tant, accessible. «No tocàvem la façana des dels anys 2005 i 2006 aproximadament i, com que resta exposada al sol, el color es va apagant. Això ho vam millorar. Per tant, una altra de les actuacions va ser embellir-la», concreta.

Presentació oficial

La fi de les obres va arribar tot just començar Setmana Santa i l’inici va ser a finals de l’octubre i principis de novembre del 2020. «Les vam passar de tots colors. A la cúpula, van haver de posar un tractament, per exemple, així com a les parts planes del sostre i, tot plegat, s’havia d’aplicar quan hi hagués bona climatologia i es va fer esperar», rememora.

Les obres parroquials seran inaugurades el diumenge 27 de juny a les 12.30 hores, en el marc de la celebració del 55è aniversari de la benedicció de la parròquia. L’esdeveniment serà presidit per l’Arquebisbe Joan Planellas, amb l’assistència de tota la comunitat parroquial.

Per tal d’assistir-hi, els interessants i interessades podran notificar-ho prèviament tot fent la corresponent confirmació pel correu electrònic sbernatcalvo.reus@arquebisbattarragona.cat.

Comentarios
Multimedia Diari