La participació al Carnaval de Reus es dispara i la rua aplegarà 7.000 persones

L'Ajuntament encara no ha signat el conveni per fer-se corresponsable de l'esdeveniment, com li reclama la FRAC

19 mayo 2017 16:23 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Aquest Carnaval serà el més multitudinari de fa anys, ja que comptabilitzem unes 7.000 persones participants, i sortiran 60 colles de les 63 sòcies», amb aquestes paraules va coronar la presentació del cartell de Carnaval d’enguany el president de la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval (FRAC), Pere Turellols, ahir dilluns. Va esmentar que enguany seguiran muntant el Carnaval, com sempre, «però que enguany l’Ajuntament constarà com corresponsable per escrit per primer cop». Per què ha canviat això?

L’explicació que va donar és que fa prop d’un any i mig va aparèixer una llei que en cas de succeir un accident seriós, la junta de la FRAC se n’hauria de fer càrrec. «Evidentment, no ens podem fer responsables d’un acte de ciutat d’aquest nivell», va detallar. Així doncs, es va dir que «si l’Ajuntament se’n pogués fer càrrec... Estem reticents, però, ja que encara no s’ha signat el conveni a data d’avui», va continuar. Tot i això, tenen l’esbós i estan d’acord amb aquest. Tot prové, van dir, de la problemàtica de la colla de la Dieta del Cucurutxo. «Es va anar a judici i se’ns va dir que els responsables érem nosaltres..., però ja es va arreglar, la colla es va donar de baixa de la Federació i enguany sortiran al Carnaval, però en una altra colla i es dividiran quatre o cinc agrupacions».

Pel que fa al programa d’actes, aquesta vegada s’arrossegarà prop d’una vintena d’activitats, entre les quals destaca la novetat del Vermut Carnavalero dels 80, acte que es durà a terme el 19 de febrer i anirà a càrrec de la colla No ho Sabem. «El vermut està de moda i havíem de tenir un acte relacionat al Carnaval», va justificar Turellols. A més, la visita del Carnestoltes i la Reina a les escoles ampliarà ruta. En compte de tres escoles, seran sis: la Vitxeta, la Presentació, Maria Cortina, Rubió i Ors, Arce i Pi del Burgar. La resta d’activitats continuaran com sempre. Sobre el pressupost que s’aboca a la preparació del Carnaval, el portaveu de la FRAC no va concretar en quina era la xifra exacta, amb un «ni ens sobra ni ens falta», en va tenir prou.

L’autor del cartell Josep Sendra va explicar la naturalesa de la seva creació, la qual «prové d’una sèrie d’obres on havia dibuixat diferents dictadors disfressats de reines del Carnaval». Segons va dir, l’historial polèmic dels cartells «em van motivar molt».

Comentarios
Multimedia Diari