Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La plaça del Mercadal viu tot un recital de castells

La Vella descarrega el 4de10 amb folre i manilles i els Castellers de Vilafranca el 2de8 sense folre. Els Capgrossos de Mataró realitzen la millor actuació del seu historial a 150 km de casa

Pau Ruiz

Whatsapp
4de10fm de la Colla de Vella al Mercadal. Foto: Josep Cruset

4de10fm de la Colla de Vella al Mercadal. Foto: Josep Cruset

Els pilars en silenci han obert la diada. Foto: Jove de Tarragona

Els pilars en silenci han obert la diada. Foto: Jove de Tarragona

La Jove De Tarragona descarrega en 2a ronda el 5d9f. Foto: Tere Bretos

La Jove De Tarragona descarrega en 2a ronda el 5d9f. Foto: Tere Bretos

Els Verds tanquen ronda amb el 3d9fa. Foto: Tere Bretos

Els Verds tanquen ronda amb el 3d9fa. Foto: Tere Bretos

La Colla Vella regala al Mercadal el primer 5d9f d'aquesta plaça. Foto: Tere Bretos

La Colla Vella regala al Mercadal el primer 5d9f d'aquesta plaça. Foto: Tere Bretos

Reus va viure ahir una diada del Mercadal difícil d’oblidar. La capital del Baix Camp ja pot presumir de ser plaça de 10, gràcies al 4de10 amb folre i manilles que la Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar en una actuació que va deixar més moments per al record. 

La Vella descarrega el 4de10

Els de la camisa rosada van regalar a l’afició reusenca un altre cromo inèdit a la primera ronda, el 5de9 amb folre, el novè que completen aquesta temporada. Els d’Albert Martínez van apujar l’aposta a la segona ronda, amb el 4de10 amb folre i manilles. L’execució del castell va ser de manual, controlant en tot moment els tempos del castell. 

La plaça del Mercadal va veure castells fins ahir inèdits, com el 4de10fm o el 5de9f

Els vallencs són la primera colla capaç d’assolir aquest monstre, i la segona en descarregar un castell de 10 pisos. A la tercera ronda van sorprendre optant per l’inèdit 3de9 amb folre i el pilar rosat, però amb l’entrada de dosos el castell ja no presentava una mida que generés confiança, i van optar per desmuntar-lo. 

A la quarta ronda van descarregar de forma gairebé plàcida el 9de8. A la ronda de pilars, van descarregar un plàcid pilar de 7 amb folre, amb vista a poder-lo pujar de pis un cop més de cara a la cita del 22 d’octubre a la plaça del Blat.

 

Reacció en forma de 2de8

Els Castellers de Vilafranca van tenir amb la torre de vuit sense folre un dels moments memorables de la diada del Mercadal 2017. Els de Toni Bach van descarregar per segon cop aquesta temporada la ‘bèstia indomable’ de forma meritòria, ja que van haver de reformular el tronc per l’absència d’un dels membres titulars del castell. Prèviament van descarregar un treballat 3de9 amb folre i agulla, i posteriorment el 2de9 amb folre i manilles.

A la ronda de pilars, els Castellers de Vilafranca van descarregar el pilar de vuit amb folre i manilles.

Els Castellers de Vilafranca van descarregar el 2de8 sense folre. Foto: ACN

Els millors Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró van enamorar a tota la plaça. La formació del Maresme, tot i actuar a gairebé 150 quilòmetres de plaça, va realitzar ahir la millor actuació del seu historial. Els de Cugat Comas van anar ‘de menys a més’, si es permet l’expressió tenint en compte la magnitud dels castells amb els quals van remar des de bon començament. Els Capgrossos van descarregar el 3de9 amb folre a la primera ronda. 

Regust amarg per als Xiquets de Reus no van poder amb el 3de9 amb folre 

A la segona ronda van descarregar el 2de9 amb folre i manilles, en aquest cas amb molt més treball sobretot a nivell de folre i manilles, si es compara amb l’altre precedent d’aquesta temporada, a les Santes de Mataró. Van culminar les rondes de castell descarregant amb esplendor el 5de9 amb folre. Gràcies al pilar de 7 folrat, van completar la millor actuació de la seva història.

5de9f descarregat ahir pels Capgrossos de Mataró.

La Jove passeja el 5de9f

El 5de9 amb folre va ser el millor castell d’una Jove de Tarragona que tornava a les places després de Santa Tecla. Els d’Aleix Bordas van culminar una sòlida actuació amb el 3de9 amb folre a la primera ronda, el 4de9 amb folre a la tercera, i van tancar la diada amb un nou espadat de set amb folre.

La Jove va descarregar el 5de9f a Reus. Foto: ACN

Regust amarg dels Xiquets

Cares llargues a les files dels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana van començar amb bon peu l’actuació amb el 5de8, però les coses es van torçar quan el 3de9 amb folre que intentaven a la segona ronda va acabar fent llenya. Els reusencs van reconduir l’actuació amb el 2de8 amb folre i el 3de8.

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda,  van descarregar com a castells més destacats el 3de9 i el 4de9 amb folre.

5de8 dels Xiquets de Reus ahir al Mercadal. Foto: ACN

ELS RESULTATS

Xiquets de Reus: 5de8, i3de9f, 2de8f, 3de8

Jove de Tarragona: 3de9f, 5de9f, 4de9f, pde7f

Capgrosos de Mataró: 3de9f, 2de9fm, 5de9f, pde7f

Minyons de Terrassa: 3de9f, 4de9f, 2de8f, pde6

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5de9f, 4de10fm, id3de9fp, 9de8, pde7f

Castellers de Vilafranca: 3de9fa, 2de9fm, 2de8sf

 
 

Temas

Comentarios

Lea También