La pluja aixeca l’asfalt del vial entre la Selva i Almoster

Ahir es va començar a treballar en la neteja de la zona afectada, per on hi passa un torrent

24 noviembre 2021 20:10 | Actualizado a 25 noviembre 2021 06:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El vial de servei entre la Selva del Camp i Almoster (l’antiga carretera) s’ha vista afectat per les fortes pluges dels darrers dies. Hi ha hagut despreniments als marges, però la pitjor part se l’ha endut el punt on aquesta via es creua amb el torrent d’en Bartra. És una zona inundable, i així està indicat, però aquesta vegada, la força de l’aigua ha aixecat l’asfalt, el que ha obligat a tallar aquest vial, que dóna accés a vàries finques. Malgrat tot, i tal com destaquen fonts consultades de la Diputació de Tarragona, l’accés a aquestes zones no s’ha vist afectat. I és que s’hi pot accedir tant des de la banda d’Almoster com de la Selva.

Cal recordar que, ni que es tracta de l’antiga carretera que unia Almoster i la Selva del Camp, recentment s’havia actuat, amb nou asfalt i habilitant un carril bici, reconvertint, així, l’antic traçat en un vial de servei, mentre que la variant passa paral·lelament.

Arran dels danys causats pels aiguats, s’ha senyalitzat que hi ha un tram tallat a la circulació i els equips de carreteres de la Diputació s’hi han desplaçat per avaluar l’estat del vial i realitzar tasques de reparació i neteja. De fet, ahir a mig matí hi havia maquinària treballant, arrencant l’asfalt que havia quedat totalment malmès al punt on es creua el torrent d’en Bartra. Pas previ per, posteriorment, poder tornar a asfaltar. Amb aquesta primera actuació, però, es pretenia deixar el vial el més transitable possible per poder tornar a obrir el pas en aquest punt.

Pel que fa a l’actual carretera que uneix aquests dos municipis del Baix Camp, la T-3231, no ha patit cap dany ni s’ha hagut de tallar al trànsit. Cal recordar que va ser a principis d’agost que la variant es va obrir al trànsit. Amb aquesta actuació, s’evita que els cotxes passin per l’interior d’Almoster i també s’ha guanyat en seguretat. I és que l’antiga carretera era molt estreta, amb uns 4,5 metres d’ample que no permetia el pas simultani de dos vehicles pesants. A més, hi havia revolts de pràcticament 90 graus, que la feien perillosa, alguns trams eren inundables, com el que ara s’ha vist afectat per les pluges dels darrers dies, a més de canvis de rasant importants.

En total, es va actuar en un tram de 3,7 quilòmetres, amb una inversió total de 5 milions d’euros per part de la Diputació de Tarragona, la titular d’aquesta carretera. A més d’unir Almoster i la Selva, la via dóna servei a les urbanitzacions de Castellmoster, el Picarany i el Puig, i a la localitat de Castellvell. L’amplada és pràcticament el doble de l’antiga carretera, amb vuit metres (sis de calçada i dos de vorals) i l’actual via no compta amb trams inundables.

Comentarios
Multimedia Diari