La poda de l’alzina de Sant Francesc de Reus fa saltar les alarmes

Alguns veïns temen que es repeteixi el cas de la plaça Catalunya. L’Ajuntament descarta la tala de l’alzina 

21 mayo 2018 19:42 | Actualizado a 23 mayo 2018 17:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’esporga de la gran alzina que hi ha a la plaça Sant Francesc del barri del Carme va fer saltar ahir totes les alarmes entre alguns ciutadans. Aquests estaven preocupats davant la possibilitat que les feines dels operaris acabessin amb la tala de l’arbre, recordant el cas dels pins de la plaça Catalunya. De fet, quan es va anunciar la reforma de la plaça, alguns veïns del barri del Carme ja van mostrar la seva preocupació a través de les xarxes socials. 

Fonts municipals consultades ahir pel Diari descartaven rotundament que existeixi la intenció de talar l’alzina i atribuïen les feines dels operaris a l’esporga de l’arbre, en altres factors, per facilitar el pas dels camions. En aquesta mateixa línia s’expressaven des de l’Associació de Veïns de l’Harmonia el Carme, on el seu president, Josep Machado, descartava aquesta possibilitat i assegurava que les converses mantingudes amb l’Ajuntament donaven plenes garanties sobre la preservació de l’alzina.

Reforma de la plaça

L’Ajuntament va finalitzar la setmana passada la primera fase de millora de la plaça Sant Francesc. Una actuació que ha consistit en la retirada de les places d’aparcament amb la finalitat que la plaça es converteixi en una zona pensada per donar prioritat als vianants però també per garantir la mobilitat dels vehicles que hi circulen diàriament. Per aquest motiu, i com ja s’ha portat a terme en altres zones de la ciutat, com ara la mencionada anteriorment plaça Catalunya, la intenció és que quedi a un sol nivell

No obstant això, aquesta millora encara haurà d’esperar un temps, ja que els plans del consistori preveuen que la plaça Sant Francesc sigui el punt de sortida dels camions que treballaran en les obres de demolició de les dues cases del barri del Carme propietat de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) que es preveu que comencin en les pròximes setmanes. Precisament, l’anunci referent a la reforma integral de la plaça Sant Francesc va ser el detonant que va fer saltar les alarmes sobre el perill que podia córrer l’emblemàtica alzina.

Comentarios
Multimedia Diari