La preinscripció arrenca amb un centenar més d'infants cridats a fer P3

El període de preinscripció s'obre avui per a eduació infantil, primària i secundària. Durarà fins al dia 4 d'abril

19 mayo 2017 15:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Reus s’endinsa avui en el període de preinscripció escolar per a educació infantil, primària i educació secundària obligatòria, que s’allargarà fins al 4 d’abril. I ho fa amb un 1.092 infants cridats a començar P3 el curs 2017-2018 (segons el padró a data 9 de març de 2017). Una xifra que suposa un increment d’un centenar de places respecte a l’actual curs, quan eren 994. Segons va explicar ahir la regidora d’Ensenyament, Dolors Sardà, l’oferta inicial és de 47 grups de P3, que es mantenen respecte a l’any passat i, segons la demanda, s’ajustarà la tria, com va apuntar la regidora. Es parteix d’una ràtio general de 25 alumnes a l’escola pública, i de 22 als centres considerats d’atenció educativa preferent. A la concertada, també és de 25.

Pel que fa a la preinscripció de primer d’ESO (els nascuts l’any 2005), l’oferta és de 45 grups, que representen 1.350 places, distribuïts en 27 grups als instituts, dos grups a l’institut escola i 16 a la concertada.

Segons va explicar la regidora, enguany «hi haurà més mesures per detectar els fraus». Així, les comissions de garantia d’admissió seran més actives, i podran demanar als centres que els trametin documentació acreditativa dels criteris al·legats. Entre les novetats, les famílies també tindran més opcions d’accedir a un dels centres sol·licitats en cas que hi hagi vacants. I el 15 de setembre, una vegada hagi arrencat el curs, es publicarà una llista amb tots els alumnes matriculats al centre procedents del procés de preinscripció i admissió.

La zonificació escolar es basarà per sisè any en el model d’àrees de proximitat 3+2 que, segons va apuntar Sardà, «ha donat bons resultats». Les famílies, poden optar a tres escoles públiques i dues concertades amb màxima puntuació.

D’altra banda, la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística està enviant cartes personalitzades a les famílies amb fills i filles nascuts el 2014 i el 2005, amb un plànol de la zona d’influència escolar i la relació de centres inclosos. Per als de P3, també una enquesta on se’ls pregunta pel model educatiu de la ciutat.

Pel que fa als criteris de puntuació, es manté com el principal que l’alumne tingui germans escolaritzats al centre demanat en primera opció en el moment de presentar la sol·licitud, al qual se n’afegeixen altres com la proximitat, que un dels progenitors treballi al centre, la renda familiar o formar part de família nombrosa o monoparental, entre altres.

L’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) va incorporar tres persones de reforç per a aquest període. L’horari d’atenció a les famílies és de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i a les tardes, però amb cita prèvia.

Comentarios
Multimedia Diari