La primera Tronada encén el Mercadal de Reus

La ciutat dóna el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere amb l’encesa de la primera tronada, en una plaça plena de gom a gom

25 junio 2017 10:19 | Actualizado a 04 julio 2017 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cada vegada més gent. Famílies senceres. Grups d’amics. Els gegants. La Mulassa. Música. El vespre del dia 24 de juny és un dels moments més especials de la Festa Major. Mentre alguns entren a l’ajuntament i intenten trobar el millor lloc per seguir el pregó, d’altres esperen al Mercadal per veure els gegants i no perdre’s la primera tronada, la que obre la Festa Major. Ahir tot va anar bé. No hi va haver contratemps. Però la fallida de l’any passat estava encara en memòria de molts. «Recordeu que l’any passat va petar al revés?», deia una dona, impacient, mentre esperava que acabés el pregó i petés fort la primera tronada. De fet, els primers crits de «Sant Pere peta fort» ja es deixaven sentir a les portes de l’Ajuntament.

El moment s’apropava. Faltaven alguns minuts per les nou del vespre i la pregonera, la comunicadora Montse Llussà, va sortir al balcó per fer la crida a la festa. I va aprofitar per reivindicar, com també va fer dins el saló de plens, el dret a decidir i fer una crida a anar a votar el dia 1 d’octubre per decidir el futur de Catalunya. Ja sigui pel sí. O pel no. Però va insistir en la importància de votar. Una crida que va culminar amb un alt i fort «Visca la Festa Major de Sant Pere, visca Reus i visca Catalunya!». Després, els Gegants van anar retirant. Llussà va encendre la tronada i el Mercadal, ple fins la bandera, es va omplir de fum. I d’eufòria. Eren les nou. I, ara sí, la Festa Major arrencava oficialment.

Lliurament del Tro de Festa

Minuts abans de la tronada, tot just després del pregó, s’havia lliurat el Tro de Festa. Enguany, per a Pere Bonet. Un reconeixement més que merescut que posa en valor la seva tasca des de fa més de dues dècades a l’IMAC. Ell es va mostrar sorprès pel premi. Però agraït. Molt agraït.

Després de tot plegat i dels actes més institucionals i tradicionals, va continuar la festa amb la cercavila del Masclet, que va tenir el seu primer tast al Mercadal i va començar la ruta juntament amb diferents elements festius i acompanyaments musicals. I la nit encara va culminar amb una nova jornada de Barraques. Amb la seva darrera nit al Parc de la Festa. També amb havaneres a la Palma i música a la Prioral. I a les portes de cinc dies en què el Seguici, el foc i la música omplen Reus de Festa Major.

Comentarios
Multimedia Diari