Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La recollida selectiva arriba al 75% amb la taxa de residus

A més del sistema de pagament per generació, la iniciativa Porta a Porta també ha influït en la millora dels resultats

Redacción

Whatsapp
Imatge dels contenidors de recollida de residus. FOTO: cedida

Imatge dels contenidors de recollida de residus. FOTO: cedida

Riudecanyes ha estat un dels primers municipis catalans en implantar el mètode de recollida selectiva amb el sistema de pagament per generació, de manera que qui més recicla, menys diners paga. El mes de gener d’enguany, els resultats de la recollida selectiva a Riudecanyes han augmentat del 61,9% al 75,6%. El notable increment d’aquesta xifra és una conseqüència directa de la implantació del pagament per generació, que ha suposat un augment de la participació en el Porta a Porta, i una millora de la separació en origen. Aquest creixement de la selectiva (de 15,30t a 19,16t) i la notable reducció de la fracció resta (de 9,40t a 6,19t) constaten l’increment de participació en el Porta a Porta i la reducció de les aportacions de residus barrejats a l’àrea d’emergència. Un altre fet destacable és la millora de la recollida d’orgànica, que augmenta un 44,1% respecte de les dades del 2017.

La iniciativa Porta a Porta també ha ajudat a millorar la recollida selectiva. FOTO: CEDIDA

La fracció vegetal i els envasos també registren millores, un 61,1% i un 22,7%, respectivament. Les dades permeten concloure que la recent implantació del pagament per generació, basat en el grau de participació, ha tingut un impacte en la ciutadania i ha estat un factor clau que ha propiciat el canvi d’hàbits. L’alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, felicita a tots els veïns, i es mostra «molt satisfet per aquest primer resultat, ja que és un reconeixement a les famílies que ho fan bé i un bon estímul per aquelles famílies que fins ara no s’animaven a reciclar». 

Temas

Comentarios

Lea También