La recuperació de la bassa del Mas Iglesias de Reus permet sumar un nou espai públic

L’arranjament de la instal·lació s’ha centrat a fomentar el reaprofitament de l’aigua i crear un escenari per realitzar activitats a l’aire lliure

07 noviembre 2018 11:51 | Actualizado a 07 noviembre 2018 11:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aigües de Reus ha finalitzat els treballs de recuperació de l’antiga bassa del Mas Iglesias, que també han servit per impulsar la regeneració de l’aigua de la zona. Amb la millora de la instal·lació, el consistori aconsegueix un millor aprofitament dels recursos hídrics. 
Segons va explicar el regidor de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Dani Rubio, «la recuperació de la bassa ha suposat una inversió de menys de 40.000 euros i que ha servit per dignificar l’espai», i afegí que «antigament la bassa tenia una capacitat de 450 metres cúbics aproximadament i ara és de 300 metres cúbics», que serviran per al regadiu i el manteniment de la zona verda del mas.
Sobre això, el regidor de Medi Ambient va recordar que «a la ciutat de Reus, malauradament, tenim manca d’aigua i hem de ser molt enginyosos en com aprofitem els recursos que tenim», i va avançar que «en un futur tenim previst instal·lar una sortida d’aigua perquè el servei de neteja viaria pugui venir a recarregar els camions cisterna que serveixen per a la neteja de la via pública».
Les obres, que ara han finalitzat, han consistit en la recuperació de l’antic pou, la instal·lació de canonades i l’adequació de la bassa, per tal de convertir-la en un dipòsit per fer possible el regadiu de manera eficient.
Amb la recuperació de l’antiga bassa també s’ha adequat l’entorn del Mas Iglesias, seu del Centre de la Imatge de Reus (CIMIR), amb l’objectiu de potenciar la seva utilitat pública. Així doncs, la zona suma un nou espai per celebrar actes a l’aire lliure. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va destacar que «es tracta d’un petit projecte que volem posar en valor, perquè aporta avantatges des de tres punts de vista: el patrimonial, amb la recuperació del patrimoni històric de la ciutat; el mediambiental, amb el reaprofitament dels recursos hídrics; i el cultural, amb la posada a disposició de la ciutat d’un nou escenari per fer-hi activitats a l’aire lliure. Tres projectes en un».
De fet, la recuperació de la bassa ha permès la conversió d’una part d’aquesta en sala de màquines, amb la qual cosa s’ha aprofitat l’estructura per instal·lar-hi un escenari que ha de servir per fer esdeveniments a l’aire lliure. «També s’ha actuat en l’entorn del Mas Iglesias i de la bassa posant més taules de pícnic perquè qui vulgui pugui gaudir d’una estona de lleure», afegí l’alcalde, el qual va recordar que «amb aquesta actuació conservem el patrimoni històric de la ciutat». 
Als jardins d’aquesta casa senyorial del darrer terç del segle XIX, s’hi conserva l’estructura de l’antiga bassa, i se sabia de l’existència d’un pou que abastia la casa i la finca agrícola adjacent.
 

Comentarios
Multimedia Diari