La regidora Mariona Quadrada, citada a declarar per un delicte d‘odi

El cas havia quedat arxivat però la Fiscalia ho va recórrer i ara s‘ha reobert. Quadrada assegura que no es personarà als jutjats

26 octubre 2018 17:01 | Actualizado a 29 octubre 2018 18:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mariona Quadrada, regidora de la CUP a l’Ajuntament, ha estat citada a declarar el proper dilluns, 29 d’octubre, a les 12.00 h, davant la magistrada del jutjat d’instrucció número 2 de Reus. Se l’acusa d’un presumpte delicte d’odi, després de la denúncia que tres regidors de Ciutadans van presentar davant la Fiscalia el passat mes d’octubre. Segons el relat de la denúncia, a la manifestació convocada durant la vaga 3 d’octubre del 2017 a la capital del Baix Camp, Quadrada va assenyalar els tres regidors, que creuaven pel carrer. Sempre segons el relat de la denúncia, la regidora de la CUP, en veure’ls, hauria exclamat «aquí teniu els assassins de Ciutadans». 
Els regidors de Ciutadans van denunciar públicament, ara fa un any, que els crits de Quadrada els van obligar a fugir del lloc, on hi havien congregades més de 3.000 persones que es manifestaven contra la repressió policial de l’1-O. 
La Fiscalia va enviar el cas al jutjat d’instrucció número 2 de Reus, que va decidir arxivar-lo. Segons expliquen fonts properes al cas, la Fiscalia hauria recorregut l’auto d’arxivament, i ara la magistrada hauria reobert el cas per prendre declaració a la regidora de la CUP. 
 

«No hi aniré»
Mariona Quadrada assegura al Diari que no té cap intenció de personar-se als jutjats el proper dilluns. De fet, la formació independentista ha convocat una roda de premsa per parlar sobre les ordenances municipals a la plaça de la Patacada a la mateixa hora. 
Diu Quadrada que «la roda de premsa la presentaré jo mateixa per deixar palès que no tinc cap intenció d’anar als jutjats». Assegura que «no creiem que s’hagi d’acomplir cap mandat que vingui de la justícia espanyola». 
L’estratègia dels representants de la CUP de no personar-se davant els jutges quan se’ls cita a declarar no és nova. Quadrada, de fet, ja no es va personar, en fins a tres ocasions, quan va ser citada a declarar en el marc de la macrocausa per odi que s’instrueix a Reus, precisament pels fets ocorreguts durant les manifestacions a les portes de l’Hotel Gaudí, on dormien els agents de la Policia Nacional els dies previs i posteriors al referèndum de l’1-O. Quadrada va acabar detinguda i conduïda als jutjats.
Marta Llorens i Oriol Ciurana, també regidors de la CUP, van passar una nit a comissaria per ordre de la magistrada, a finals del 2017 pel mateix motiu.

Comentarios
Multimedia Diari