La sarna acaba amb el Carnestoltes de Reus

En el cinquè dia del seu regnat, el Rei va acomiadar-se dels ciutadans tot deixant desconsoladala seva vídua i una pila de ploraneres amants que van omplir de tristesa els carrers del nucli antic 

14 febrero 2018 11:56 | Actualizado a 16 febrero 2018 19:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La mitjanit d’ahir dimarts un atac de sarna venèria va posar fi a la vida del LVIII Rei Carnestoltes, tot deixant òrfena la ciutat de Reus en el marc del Carnaval. El Castell del Cambrer va ser el lloc triat per dur a terme la vetlla.

Durant tota la tarda d’ahir els ciutadans més solidaris van apropar-s’hi per tal de donar suport a la vídua desconsolada i les sorolloses amants.

El fèretre, de fet, fou un focus d’atracció per a tot reusenc especialment pels més petits. «Heu vist ja el Carnestoltes difunt?», va dir una dona a un menut.

De fet, en Carnestoltes va deixar aquest món ben tapat, fornit amb una peça de roba que el cobria de cap a peus. Era d’allò més llampant i va oferir una instantània única al personal assistent.

A mesura que va anar avançant la tarda, les ploraneres van avançar pels carrers del nucli antic de la ciutat per fer palès el seu sentiment de tristor.

Mentre se succeïa tot plegat, des del Campanaret va arrencar la solemne professó de la Germandat dels Sets Pecats Capitals. Sota l’acompanyament musical del grup Staccato, es va introduir l’acte de comiat i extremunció del monarca traspassat.

Tot seguit, es va dur a terme des del Castell del Cambrer, una altra vegada, una trista Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes. Rere la comitiva formada va caminar una ciutadania compungida i adolorida pel succeït.

Va ser llavors quan es va produir la crema del tan estimat Rei dels poca-soltes

L’esforç de dur a terme el trajecte es va ajuntar amb l’aparició dels membres del Ball de Diables, l’entitat encarregada d’amputar el braç incorrupte de Sa Majestat.

Un cop produït aquest fet, i com ja va sent habitual, es van dur a terme diversos intents per tal d’acabar d’incinerar el pobre Carnestoltes.

Quan van fer-se efectives les flames, les restes del monarca es van extingir mentre es va fer la lectura del seu llegat. Un moment únic que té la sort i la desgràcia de repetir-se cada any, tot deixant una llarga llista de reis morts a la capital del Baix Camp.

Comentarios
Multimedia Diari