La segona edició del Dia del Paisatge se celebrarà a Escaladei

Enguany s’iniciarà una itinerància simbòlica dels pobles de la comarca, amb Ulldemolins com a primer  municipi convidat

16 mayo 2018 06:18 | Actualizado a 16 mayo 2018 06:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La segona edició del Dia del Paisatge se celebrarà el diumenge 17 de juny. Com a la primera edició, així com a les pròximes, l’acte tindrà lloc a Escaladei, emplaçament que gaudeix a la vegada d’una centralitat física i simbòlica a la comarca del Priorat. La jornada, organitzada per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, té voluntat participativa i és oberta a tothom.

Per tal de fer visible la diversitat del mosaic, enguany s’iniciarà una itinerància simbòlica dels pobles de la comarca, amb un municipi convidat a cada edició. Enguany serà Ulldemolins que, precisament, celebra durant el 2018 l’any Amigó. Jaume Amigó, nascut a Ulldemolins a principis del segle XVI, va ser una figura cabdal per entendre el renaixement a Catalunya i l’església del poble, la primera construïda en aquest estil al nostre país.

La jornada, organitzada per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, té voluntat participativa i és oberta a tothom.

La jornada es dividirà en dues parts. La primera, al matí, tindrà un caire més informatiu i de debat i intercanvi. L’objectiu és explicar en quin moment del procés es troben la candidatura del Priorat a Patrimoni de la Unesco i el desplegament del Sistema de Gestió. Per començar, es donarà la veu a representants de l’equip de redacció i producció del dossier de candidatura, que estarà a disposició dels que vulguin fullejar-lo. A continuació, s’explicarà el marc i el desplegament del Sistema de Gestió, i es farà una taula rodona amb representants dels diferents fòrums que el constitueixen.

S’acabarà amb la presentació del poble convidat, abans d’anar cap a la plaça del poble d’Escaladei. Durant el vermut es duran a terme actuacions, i tot seguit s’oferirà el dinar. Des de l’organització informen que és necessària la inscripció prèvia. A la sobretaula, es presentarà el llibre República pagesa amb la seva autora, Montserrat Tura i Pep Riera, de la Unió de Pagesos. I a la tarda, per concloure la jornada, hi haurà música en directe amb grups de la comarca històrics i recents.

Comentarios
Multimedia Diari