Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La teleassistència ampliarà usuaris fins a superar els 2.000

L’Ajuntament de Reus obre de nou la licitació del servei. Actualment se’n beneficien prop de 2.000 persones
 

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de la unitat mòbil que fa els serveis de teleassistència. FOTO: cedida

Imatge de la unitat mòbil que fa els serveis de teleassistència. FOTO: cedida

L’Ajuntament de Reus ampliarà el servei de teleassistència que en aquests moments presta a 1.967 persones.

Una xifra molt propera al nombre màxim d’usuaris (uns 2.000) que permet el contracte actual que es va adjudicar fa quatre anys i que està esgotant la seva vigència.

Per això, ara s’obre de nou la licitació i, entre altres millores, es preveu l’atenció d’un mínim de 100 persones més -una xifra que pot incrementar-se depenent de les ofertes rebudes-, i així com una visita semestral a totes les persones de més de 80 anys que tenen teleassistència.

L’any 2013, Tunstall Televida va guanyar l’adjudicació del contracte per un import de 244.000 euros anuals, i aquest cop les ofertes rebudes no poden superar els 268.000, en ambdós casos sense IVA.

El contracte es licita per dos anys, amb l’opció d’executar dues pròrrogues anuals

La teleassistència és un servei d’atenció domiciliària que consta d’una línia telefònica mitjançant un terminal que permet a les persones grans i amb discapacitat entrar en contacte verbal amb un centre atès per personal específic només accionant el dispositiu mans lliures que porten en un penjoll.

Funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any i posa els beneficiaris en contacte amb un centre preparat per donar resposta adequada a les seves necessitats, per si mateix o mobilitzant altres recursos humans o materials, propis de l’usuari o de la comunitat.

El servei de teleassistència inclou també la instal·lació d’uns dispositius perifèrics, com, per exemple, de detecció de gas i de fum, d’obertura de portes o de control de moviment, que s’instal·len en els domicilis on viuen persones soles i amb situació de més risc. El preu del servei oscil·la entre els quatre i els deu euros mensuals, depenent del tipus d’usuari, i pot ser gratuït si ho determinen serveis socials.

Unitat mòbil

El servei també disposa d’una unitat mòbil que complementa els serveis prestats des del centre d’atenció amb la intervenció presencial, per prestar suport personal als usuaris.

També garanteix l’atenció les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Es presta mitjançant el desplaçament d’un vehicle especial que facilita l’accés a qualsevol tipus d’habitatge i equipat per atendre qualsevol tipus d’emergència. Es mobilitza des del centre d’atenció del servei de teleassistència municipal.

El perfil de la persona usuària del servei de teleassistència municipal de l’Ajuntament de Reus és el d’una dona, major de 80 anys, que viu sola i gaudeix d’un nivell d’autonomia personal mitjà-alt.

Temas

Comentarios

Lea También