La tercera edició del Velèctric acollirà 18 expositors, set més que l’any passat

La mostra de mobilitat elèctrica es realitzarà aquest divendres 25 i dissabte 26 de maig a la plaça de la Llibertat

21 mayo 2018 09:57 | Actualizado a 21 mayo 2018 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La tercera edició de la mostra del vehicle elèctric i híbrid de Reus, el Velèctric, es durà a terme aquest divendres 25 (17.30-21h) i dissabte 26 (10.30-14h/18-21h) a la plaça de la Llibertat de Reus amb 18 expositors, set dels quals no han participat en altres edicions. “Un 40% més”, segons ha indicat aquest dilluns el regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio. A banda de vehicles elèctrics i híbrids, la trobada inclourà altres que empren el gas com a combustible. La inauguració oficial es durà a terme aquest divendres a les 17.30 hores. L’entrada serà gratuïta i estarà oberta a tothom.

L’objectiu de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, els concessionaris de cotxes i empreses de l’entorn de la mobilitat elèctrica que van crear aquesta fira, a banda de poder vendre, és sumar esforços per apropar a la ciutadania l’ús de vehicles menys contaminants.

A hores d’ara, hi ha 14 models confirmats, a través de 18 vehicles, que estaran disponibles per provar-los (test-drive). Pels interessats, es podrà tramitar a través d’un formulari al web reus.cat/velectric. “Sempre suposa una oportunitat per trencar les barreres i els dubtes del seu funcionament pel que fa als consum i l’autonomia del vehicle”, ha dit el regidor Daniel Rubio.

La inauguració oficial serà aquest divendres a les 17.30 hores a la Llibertat

Entre les marques i expositors presents enguany hi haurà Autoforum amb Toyota, Autoforum Premium amb Lexus, Sideco S.A. amb Iveco, Autoxandri amb Renault, Oliva Motor amb BMW, Bormar Motos amb motos elèctriques Kymco, Nikko Center amb Nissan, Multicar amb cotxe sense carnet, Autolica Tarragona amb Mercedes Smart, Tarrauto amb Citroën, Pasmon amb Scutum, Triaverd amb diversos vehicles, Patinets.cat amb patinets elèctrics, Norauto Reus, Etecnic amb projectes mobilitat sostenible, Joaquim Oliva amb Peugeot, Baycar amb Seat i Cicles Masvi.

Tres pilars

Segons ha afegit el regidor Rubio, el Velèctric tindrà tres pilars. “Per una banda, l’exposició dels concessionaris, un espai on cadascun d’ells podran informar i promocionar el seu vehicle, moto o patinet; d’altra banda, hi haurà una part de conscienciació; i, per últim, tallers infantils per apropar els caps més joves.

Tot i que el format del Velèctric no varia massa de l’any passat, la finalitat didàctica “té una gran importància enguany i ens hem constituït com a un referent nacional”, segons el regidor de Medi Ambient. Es donarà a conèixer quines són les possibilitats i els avenços d’aquests vehicles que no emeten gasos contaminants CO2 ni fan soroll a l’hora de circular a través de xerrades que es realitzaran durant les dues jornades d’activitat, tant per al públic adult com l’infantil.

La finalitat didàctica "és molt important", ja que es donaran a conèixe les possibilitats i els avenços tecnològics de vehicles no contaminants ni sorollosos 

Pel que fa als infants, es muntarà un circuit de 8x4 metres de cotxes radiocontrol GT i una lona gegant per dibuixar la idea que tenen dels vehicles del futur. Aquesta activitat estarà oberta durant els dos dies de fira.

La capital del Baix Camp disposa de 20 estacions de recàrrega a 11 punts de la ciutat, és a dir, als vuit pàrquings municipals i tres de superfície, un altre a la plaça de la Llibertat, a la zona blava de la Riera Miró i un altre davant el Tecnoparc. L’última de totes es trobada allà on es troba el Pavelló Olímpic Municipal.

Enguany està previst instal·lar dos punts nous: un a la zona de l’estació de trens i un altre a l’avinguda Països Catalans, a la cruïlla amb el carrer de l’Argentera. Segons ha informat Rubio, s’esperen paquets d’inversió a principis de juny.

L’aposta per la mobilitat elèctrica també es troba present a Reus en forma de bonificacions, ja que pels usuaris la càrrega a la xarxa municipal és gratuïta i els vehicles elèctrics aparquen amb un descompte del 50% als aparcaments d’àmbit municipal. Pels híbrids, el descompte és del 75% el primer any i 65% per la resta. Segons dades municipals, els 2017 es van beneficiar 33 vehicles elèctrics d’aquestes bonificacions i 84 de vehicles híbrids.

Comentarios
Multimedia Diari