L'accés al pàrquing de la Llibertat per la plaça pintor Fortuny tindrà dos ascensors

Les obres començaran el dilluns 10 d'octubre i compten amb un pressupost de 50.000==euro==. Dels mesos de gener a juny d'enguany han estacionat al aparcament 164.313 vehicles

19 mayo 2017 17:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Reus (a través de Reus Mobilitat i Serveis) instal·larà dos ascensors a l'accés de la plaça del Pintor Fortuny, el més utilitzat del pàrquing Llibertat. Les obres de millora obligaran a tancar aquesta entrada a partir del dilluns 10 d'octubre i fins a final de novembre.

L'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis inverteix prop de 50.000 euros per millorar l'accés més utilitzat del pàrquing de la Llibertat, el del carrer Llovera. La tecnologia actual permet que en el forat de l'ascensor ara si puguin instal·lar dos ascensors amb capacitat per a 8 persones cadascun.

Les obres de millora consisteixen en canviar l'ascensor hidràulic per dos ascensors amb sistema elèctric, més eficients perquè funcionaran a més velocitat i amb un consum inferior. Els nous acensors, a més, tindran portes de vidre, que milloren la sensació de seguretat de cara als usuaris.

Accessos alternatius i pàrquing operatiu

A partir del dilluns 8 d'octubre, i mentre durin aquestes obres de millora, els vianants hauran d'entrar i sortir de l'aparcament per qualsevol dels altres quatre accessos de l'equipament perquè el pàrquing de la Llibertat estarà plenament operatiu. A la mateixa plaça de la Llibertat n'hi ha tres més, dos dels quals tenen també ascensor: l'accés del Museu i el de Correus. L'accés ubicat a tocar del parc de Sant Jordi també té ascensor. Per informar als usuaris, es reforçarà la senyalització dels accessos alternatius.

El regidor i president de Reus Mobilitat i Serveis, Marc Arza, afirma: «l'experiència ens diu que l'accés de la plaça del Pintor Fortuny és el més utilitzat per als vianants a l'hora d'accedir al pàrquing de la Llibertat i per la proximitat amb el carrer Llovera i l'avinguda de Prat de la Riba. Amb aquesta inversió, s'augmenta la capacitat i la rapidesa dels ascensors en benefici dels usuaris del pàrquing, que amb capacitat per a 900 vehicles és el que registra una ocupació més alta de la xarxa municipal d'aparcaments».

De gener a juny de 2016, van aparcar al pàrquing Llibertat 164.313 vehicles –sense comptar els abonats– un 4% més que en el mateix període de 2015.

 

Comentarios
Multimedia Diari