L'actriu Maife Gil s'estrena a Reus amb 'Dos oratoris' al Teatre Fortuny

Compartirà escenari amb la intèrpret Mercè Pons en el marc del cicle Grans Mestres, aquesta nit, a partir de les 21 hores

19 mayo 2017 16:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les dues actrius Maife Gil i Mercè Pons seran les protagonistes del segon recital del cicle Grans Mestres 2017, anomenat Dos oratoris , que es durà a terme al Teatre Fortuny aquesta nit, a les 21 hores. Suposa, a més, la primera interpretació que fa a la ciutat la també directora i actriu de doblatge catalana Maife Gil. Així doncs, sota les directrius del dramaturg Francesc Cerro-Ferran, el qual ha volgut copsar en una mateixa obra diversos oratoris reconeguts de la literatura universal, ha creat especialment per a l’elenc escollit un mise en place personalitzat, gairebé fet a mida.

Com bé es va anunciar a la presentació del cicle, el terme francès es remet a aquella interpretació que es troba entre la lectura i la posada en escena final. Segons Cerro, la peça és una «de les més solemnes des de l’inici del cicle Grans Mestres». I és que a partir de diversos oratoris universals escrits per les millors signatures del gènere, els assistents gaudiran de tota una litúrgia teatral, i l’essència dels recitals parlaran de l’espiritualitat que té cadascú a l’interior.

Els clarobscurs de l’ànima

Els assistents seran testimonis silenciosos d’una travessia que conduirà l’espectador pel món dels clarobscurs de l’ànima i la seva lluita per entendre la fe, Déu i la necessitat de tornar a edificar un món basat en els autèntics referents que han fet de l’home un ésser racional. Tot plegat suposa un cant a la reconciliació universal, a la reflexió sobre la condició humana i les seves grans misèries, com també un espectacle al voltant del misteri de la vida i de la mort, tot vorejant els espais que hi ha entre el buit del no-res i l’explosió de la vida.

Tot plegat, anirà acompanyat dels audiovisuals d’Ivó Vinuesa, d’allò més consolidats al projecte, en el qual també col·labora Nau Ivanow de Barcelona.

A l’abril toca ‘Solitud’

El cicle de textos teatralitzats continuarà amb Solitud, una història d’amor el dia 4 d’abril a les 21 hores al Teatre Fortuny. Aquesta vegada, l’actor Enric Majó i l’actriu Montse Guallar reflexionaran sobre l’amor i el pas del temps dins la vida quotidiana. Oferiran uns diàlegs que retrataran l’ànima despullada que necessita estimar i ser estimada. Basada i inspirada en l’obra Christopher Isherwood i W.H. Auden, Cerro-Ferran durà al teatre de la plaça de Prim la immortalització dels moments crucials de la vida de l’ésser humà a càrrec d’un duet amb empremta escènica i molt de bagatge als escenaris.

Comentarios
Multimedia Diari