Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'actriu Maife Gil s'estrena a Reus amb 'Dos oratoris' al Teatre Fortuny

Compartirà escenari amb la intèrpret Mercè Pons en el marc del cicle Grans Mestres, aquesta nit, a partir de les 21 hores

Cristina Valls

Whatsapp
Mercè Pons i Maife Gil són les veus protagonistes de l´espectacle d´avui a la nit al Fortuny. FOTO: CEDIDA.

Mercè Pons i Maife Gil són les veus protagonistes de l´espectacle d´avui a la nit al Fortuny. FOTO: CEDIDA.

Les dues actrius Maife Gil i Mercè Pons seran les protagonistes del segon recital del cicle Grans Mestres 2017, anomenat Dos oratoris , que es durà a terme al Teatre Fortuny aquesta nit, a les 21 hores. Suposa, a més, la primera interpretació que fa a la ciutat la també directora i actriu de doblatge catalana Maife Gil. Així doncs, sota les directrius del dramaturg Francesc Cerro-Ferran, el qual ha volgut copsar en una mateixa obra diversos oratoris reconeguts de la literatura universal, ha creat especialment per a l’elenc escollit un mise en place personalitzat, gairebé fet a mida.

Com bé es va anunciar a la presentació del cicle, el terme francès es remet a aquella interpretació que es troba entre la lectura i la posada en escena final. Segons Cerro, la peça és una «de les més solemnes des de l’inici del cicle Grans Mestres». I és que a partir de diversos oratoris universals escrits per les millors signatures del gènere, els assistents gaudiran de tota una litúrgia teatral, i l’essència dels recitals parlaran de l’espiritualitat que té cadascú a l’interior.

Els clarobscurs de l’ànima

Els assistents seran testimonis silenciosos d’una travessia que conduirà l’espectador pel món dels clarobscurs de l’ànima i la seva lluita per entendre la fe, Déu i la necessitat de tornar a edificar un món basat en els autèntics referents que han fet de l’home un ésser racional. Tot plegat suposa un cant a la reconciliació universal, a la reflexió sobre la condició humana i les seves grans misèries, com també un espectacle al voltant del misteri de la vida i de la mort, tot vorejant els espais que hi ha entre el buit del no-res i l’explosió de la vida.

Tot plegat, anirà acompanyat dels audiovisuals d’Ivó Vinuesa, d’allò més consolidats al projecte, en el qual també col·labora Nau Ivanow de Barcelona.

A l’abril toca ‘Solitud’

El cicle de textos teatralitzats continuarà amb Solitud, una història d’amor el dia 4 d’abril a les 21 hores al Teatre Fortuny. Aquesta vegada, l’actor Enric Majó i l’actriu Montse Guallar reflexionaran sobre l’amor i el pas del temps dins la vida quotidiana. Oferiran uns diàlegs que retrataran l’ànima despullada que necessita estimar i ser estimada. Basada i inspirada en l’obra Christopher Isherwood i W.H. Auden, Cerro-Ferran durà al teatre de la plaça de Prim la immortalització dels moments crucials de la vida de l’ésser humà a càrrec d’un duet amb empremta escènica i molt de bagatge als escenaris.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También