L'aeroport de Reus registra al juny un 99,8% menys de passatgers que l’any 2019

Les xifres denoten un lleuger repunt comparat respecte al mes de maig de 2020. Aquesta setmana començarà a operar una ruta amb destí Brussel·les a través de TUFly Belgium

REDACCIÓ/ACN

Whatsapp
Un avió enlairant-se des de l’Aeroport de Reus. Imatge d’arxiu. FOTO: alfredo gonzález

Un avió enlairant-se des de l’Aeroport de Reus. Imatge d’arxiu. FOTO: alfredo gonzález

El passat mes de juny, l’Aeroport de Reus va rebre un total de 429 passatgers. Una xifra que representa un descens del 99,8% respecte al mateix mes de l’any passat, segons dades provisionals publicades per Aena i que s’entenen a conseqüència de les restriccions provocades per la crisi de la Covid-19. Es tracta, però, d’un lleugeríssim repunt respecte al maig (amb un augment de 203 passatgers) després que amb la finalització de l’estat d’alarma es reobrissin fronteres amb l’espai Schengen.

Pel que fa al nombre d’operacions, van caure un 43,6% en comparació al juny del 2019, fins a les 1.256. A més, l’aeroport no va registrar trànsit de mercaderies al llarg del mes passat.

Més enllà d’aquestes xifres històriques, l’Aeroport de Reus ha recuperat aquesta setmana una ruta aèria. Es tracta del vol que connecta Reus amb Brussel·les i que és operada per la companyia aèria TUIFly Belgium, que els diumenges connecta la capital del Baix Camp amb la capital de Bèlgica. Amb aquesta incorporació, l’aeroport assoleix les 12 rutes setmanals en el primer mes de reactivació del turisme. De fet, aquesta connexió de TUIFly Belgium es suma a les 11 rutes de Ryanair operatives des de principis de juliol. Amb tot, des del final de l’estat d’alarma i amb la reobertura de fronteres, l’Aeroport de Reus ha reiniciat les seves connexions amb el Regne Unit, Irlanda, Bèlgica i Alemanya.

L’anunci de la recuperació d’aquesta ruta a Brussel·les contrasta amb la notícia del passat divendres en què Jet2.com cancel·lava totes les rutes d’estiu programades a l’Aeroport de Reus a causa de l’escassa demanda de vols existent a Catalunya. Quelcom que va comportar la suspensió de les nou rutes que connectaven amb Regne Unit i Irlanda amb Reus.

Mesures sanitàries

Aena ha implantat mesures sanitàries d’acord amb les directrius de les autoritats nacionals i europees, com la instal·lació de mampares, senyals de distanciament, dispensadors de gel hidroalcohòlic o el reforç de la desinfecció de les instal·lacions. Totes aquestes accions «segueixen l’objectiu de garantir la seguretat dels seus passatgers i contribuir, així, a la recuperació de la confiança del turisme en la destinació Costa Daurada», assenyala Aena.

Temas

Comentarios

Lea También