L'alcalde de Reus s’allunya de les sigles de cara a les municipals

Ahir va presentar la imatge de la precampanya electoral amb un missatge personalista i on no apareix cap referència al PDeCAT

13 diciembre 2018 09:41 | Actualizado a 14 diciembre 2018 11:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El nou despertar de Reus. Així es podria resumir la imatge de la precampanya electoral de Carles Pellicer de cara a les municipals del maig de 2019. O almenys és el discurs que vol transmetre el seu equip de campanya. 

Ara bé, el disseny destaca, més enllà del nivell simbòlic, per l’absència de sigles polítiques. Ja sigui perquè la marca PDeCAT consideren que pot restar o perquè pot sumar molt més la marca ‘Pellicer’, el cert és que l’explicació que dóna el director de campanya, Marc Just, és que «el que cal és sumar i destacar que la figura de l’alcalde és de consens en aquesta ciutat i, per tant, al voltant de la figura de l’alcalde hi pot haver gent de diferents sensibilitats, del centre o de l’esquerra». 

Una idea que sembla no tancar les portes fins i tot a coalicions abans dels comicis. Just s’obre, de fet, a aliances: «si hi ha alguna altra força política que es vulgui posar sota el paraigua de ‘Pellicer Reus 2019’, nosaltres allarguem la mà perquè qualsevol partit o persona pugui sumar-se a la candidatura». 

De fet, des de la candidatura de l’actual alcalde de Reus consideren que el govern que sorgeixi de les urnes el 2019 «ha d’estar configurat per una gran majoria de forces polítiques diverses que siguin capaces de sumar per la ciutat i amb aquest objectiu comú». 

Simbolisme i filosofia
Just explica que «el color blanc serà el color principal de la campanya», perquè el consideren «el color de la pau, de la netedat, del pacte, de l’acord i de la convivència».

Segons Just, «això té una explicació clara i històrica». Diu que «en països de tradició republicana, com França o Irlanda, el blanc és al mig, entre dos colors. Perquè el blanc uneix entre contraris i diferents». Precisament per això busquen que sigui l’eix de la campanya, «per buscar respecte i convivència i per assolir acords i un consens gran per tirar endavant la ciutat». 

Ara bé, tot i que des de l’equip de campanya asseguren que «Pellicer busca majories sòlides per a pactes de govern però també per iniciatives fora de govern», el cert és que durant l’actual mandat, el govern de PDeCAT, Esquerra i Ara Reus ha estat incapaç d’aprovar cap pressupost, i després de quatre anys, l’alcalde ha governat sempre en minoria, per bé que just després de les eleccions va allargar la mà a totes les formacions a col·laborar pel bé de la ciutat. Unes negociacions que van estar a punt de quallar amb el PSC quan Francesc Vallès es va retirar i Andreu Martín va prendre les regnes del grup municipal socialista. Converses que, finalment, no van prosperar. 

L’altre punt de la imatge és la rosa de Reus, que «sorgeix de l’horitzó». Una rosa de color turquesa que Just assegura que «és un color suau, amable que és com volem que sigui la campanya. Altres forces polítiques, en canvi, volen tons més intensos i més radicals». 

Un «despertar de Reus» que vol explicar, segons Just, com la ciutat ha suportat la crisi econòmica «i com recuperem l’energia i la potència i podem fer un salt endavant ara que té els fonaments sòlids». 

Comentarios
Multimedia Diari