L'alcaldessa de Riudecols també cobrava dos sous incompatibles

Anna Aragonès tenia dedicació exclusiva a l´Ajuntament i a l'hora un salari fix al Consell Comarcal del Baix Camp

19 mayo 2017 16:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Nou episodi de cobraments irregulars de sou al Consell Comarcal del Baix Camp. Després de l’episodi de fa unes setmanes amb la regidora de Cambrils de PDeCAT, Mercè Dalmau, ara s’ha conegut el cas de l’alcaldessa de Riudecols. Anna Aragonès, que milita al mateix partit, compaginava la seva feina al capdavant del municipi cobrant la dedicació exclusiva amb la de consellera al Consell amb el 19% de dedicació.

Aragonès ha estat cobrant els dos sous durant un mes i mig de forma irregular, ja que la llei impedeix cobrar-ne dos quan un d’ells requereix el 100% de dedicació. «Ha estat un error sense cap mena d’intenció, un malentès. Ja he parlat amb la Generalitat i estic pendent de retornar els diners», va manifestar ahir al Diari, sense deixar de mencionar que ha estat un error administratiu i no penal. Segons explicava ella mateixa, per part del consistori tenia un sou d’uns 17.500 euros bruts al any, mentre que de l’ens comarcal rebia uns 14.000 euros bruts aproximadament.

En el passat ple municipal de Riudecols, Aragonès ja es va rebaixar la dedicació municipal al 75%, mentre que al Consell Comarcal del Baix Camp continuarà amb el 19% de dedicació.En el seu cas, els diners els haurà de retornar a la Generalitat de Catalunya, ja que en el cas de municipis de menys de 2.000 habitants és l’organisme que paga una subvenció pels càrrecs que surten electes.

La denúncia de la CUP

El primer cas de cobraments irregulars de sou a l’ens comarcal es va conèixer de boca de la mateixa Mercè Dalmau pressionada per la CUP. Iés que els cupaires, després de formular una pregunta al ple municipal del Camrbils, van anunciar que protarien tota la documentació davant la Fiscalia i van demanar la seva dimissió. En aquest sentit, des de la CUP estan a l’espera de rebre la informació que han demanat al secretari del Consell Comarcal per actuar de la mateixa manera que ho han fet amb el cas de l’alcaldessa de Riudecols.

Cal destacar que, a l’igual que Anna Aragonès, la regidora de Cambrils també va anunciar durant la roda de premsa que tornaria els diners cobrats i que es rebaixaria la dedicació al consistori.

 

Comentarios
Multimedia Diari