L'alcaldessa de l'Albiol cessa dos regidors i es queda en minoria

Mario Cortés i Albert Pujol, que concorren plegats a una llista el 26-M, s’havien desmarcat d'una qüestió del planejament municipal

01 mayo 2019 09:30 | Actualizado a 02 mayo 2019 12:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcaldessa de l’Albiol (Baix Camp), Lídia Guerrero (PDeCAT), ha expulsat del govern els regidors Mario Cortés (PSC-CP) i Albert Pujol (PDeCAT). Segons informa en un comunicat, els ha cessat després de negar-se a donar suport a la modificació puntual de les normes subsidiàries del planejament municipal de l’Albiol pel que fa a la regulació de la denominada Zona Club de propietaris Villa Urrutia. Guerrero atribueix l’actitud dels regidors a «un clar posicionament electoral», ja que que conflueixen plegats al 26-M sota la candidatura de SUMEM per l’Albiol-CP. D’aquesta manera, el govern queda en clara minoria amb la regidora Isabel González i la pròpia alcaldessa, davant els tres regidors d’ERC-MES i els dos regidors apartats que passen a l’oposició.

Mitjançant un decret, Guerrero ha cessat els dos regidors com a membres de la Junta de Govern i els ha retirat les competències. Mario Cortés era regidor de Serveis Municipals, Llicències i Gestió de Béns Patrimonial, i Albert Pujol d’Hisenda, Turisme i Promoció Econòmica.

En el comunicat, l’alcaldessa ha assenyalat que en el ple del 20 de febrer «es va evidenciar la diferència de criteri al respecte, causant un gran malestar atesos els mesos de treball i negociacions duts a terme per assolir una modificació i un conveni que gaudia del vistiplau de totes les parts, fins i tot de la Comissió Territorial d’Urbanisme, però en un clar posicionament electoral els regidors a govern van decidir retirar el suport a la tasca feta». 

Els dos regidors conflueixen plegats sota la candidatura de SUMEM per l’Albiol-CP i, segons Guerrero, això evidencia «els motius ocults de la seva actuació». Segons ella, «la campanya engegada contra l’equip de govern i d’actuacions ja aprovades, evidencia la traïció a la confiança dipositada i fa impossible mantenir les delegacions». 

L’alcaldessa apunta que un dels regidors expulsats, Albert Pujol, es va voler postular com a cap de llista per la formació de Units per l’Albiol (Junts), però no va obtenir el suport necessari i hauria decidit buscar una alternativa.

Comentarios
Multimedia Diari