L'amor i la mort, els temes clau del cicle Grans Mestres del Teatre Fortuny de Reus

Els espectacles donaran el tret de sortida al febrer

19 mayo 2017 16:37 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’amor i la mort. Aquests seran els fils argumentals que marcaran el cicle Grans Mestres del Teatre Fortuny aquesta temporada. A més, les set peces estan classificades sota el concepte ‘Mise en place’, que es refereix segons va explicar ahir el dramaturg Francesc Cerro i l’actor Enric Majó, que es «tracta d’aquella interpretació que es troba entre la lectura i la posada en escena final». Això no vol dir, però, que la pròpia interpretació rebaixi la seva qualitat. Ans al contrari. «Fa de l’espectacle quelcom insòlit. Amb la paraula, el públic empatitza amb l’intèrpet», va explicar Cerro.

També va remarcar la voluntat pedagògica que té el cicle, el qual «està més que consolidat». Enguany també es comptarà amb artistes de gran prestigi, i que repeteixen en el cicle, com ara Joan Carreras, Sergio Caballero, Mercedes Sampietro i Lluís Marco, entre molts altres. «Cal destacar que Camilo García, la veu d’Antohony Hopkins, serà la que presentarà la primera obra del programa, Macbeth i les flors del mal. Tot un al·licient que volem subratllar enguany», va esmentar l’impulsor del cicle de recitals. Aquest espectacle en concret és producte d’una combinació de les obres del dramaturg Shakespeare i Baudelaire. Els actors que donaran veu a als clàssics– el proper 7 de febrer– seran Ernest Villegas i Belén Fabra.

Enguany, a més, l’oferta teatral esdevé llaminera, perquè per primer cop a la història es durà a l’escenari La divina comèdia, de Dante Aligheri, recitada per Mercedes Sampietro i aixoplugada per la veu de la soprano Sara Blanch. Pel que fa a la rebuda de públic de la passada edició, el president del Consorci del Teatre Fortuny, Josep Margalef, va fer recompte d’espectadors i els va situar en els 1.800 assistents. Va assegurar, a més, que les previsions actuals «seran potser superiors a les del cicle passat». No obstant això, l’equip que va presentar el projecte, el qual compta amb un pressupost de 30.000 euros, va destacar que «està pensat perquè sigui un format íntim i molt proper, no per a grans multituds».

Comentarios
Multimedia Diari