Reus Urbanisme

L’ampliació del Centre de Lectura de Reus començarà aquest setembre

Ahir es van posar les tanques per habilitar l’enderroc de l’edifici número 12 del carrer de la Puríssima Concepció

Salvat Jordina

Whatsapp
El carrer de la Puríssima Concepció amb les noves tanques que rodegen l’edifici a enderrocar  FOTO:

El carrer de la Puríssima Concepció amb les noves tanques que rodegen l’edifici a enderrocar FOTO:

L’ampliació del Centre Lectura de Reus serà, per fi, una realitat. L’assemblea de socis va aprovar el passat mes de gener el projecte d’ampliació i, ara, la primera fase de la remodelació ja té data d’inici. Les obres de l’enderrocament de l’edifici número 12 del carrer de la Puríssima Concepció es duran a terme dins la primera quinzena de setembre.

De fet, ahir mateix ja es podien veure les tanques col·locades al voltant de l’immoble. Símptoma de què, en breu, començaran els treballs previs a l’obra –com són els estudis geotècnics i de seguretat i salut–. Així doncs, la primera fase del projecte d’ampliació d’aquest espai cultural i ciutadà, quedarà completat amb l’esfondrament d’aquesta l’estructura. L’últim edifici que faltava derrocar, ja que els solars dels números 6, 8 i 10 del mateix carrer, per on s’ampliarà l’entitat, ja estan nets. Demolicions Pujals serà l’empresa encarregada d’executar les obres d’apuntalament de l’edifici per, després, retirar el material intern i, finalment, enderrocar-lo.

L’Ajuntament de Reus subvencionarà la totalitat dels costos d’aquesta primera fase amb 150.000 euros. Una quantitat destinada a la demolició de l’immoble i a la redacció del projecte definitiu, a càrrec dels arquitectes Anton M. Pàmies Martorell i Albert Pàmies Thomàs.

Segons Lluís Miquel Pérez, president del Centre de Lectura, «la demolició allibera un espai de certa importància que permet fer un espai modern, no un afegitó». Pérez afegeix que aquest edifici anirà destinat a les escoles de la històrica entitat, tal com havia acordat l’antiga junta amb l’aprovació dels socis, i que comptarà «amb una planta baixa i dos superiors. Estarà ben il·luminat i tindrà, també, accés per ascensor a totes les plantes».

1,2 milions d’euros

Lluís Miquel Pérez creu que la primera planta de l’ampliació estarà operativa de cara el curs 2020-2021 i afegeix: «A mesura que tinguem finançament, adequarem les altres plantes». En aquest sentit, el president del Centre de Lectura aproxima el cost total de l’ampliació en un milió dos-cents mil euros. De moment, compten amb un finançament de 400.000 euros. El consistori en cobreix 150.000, destinats a la primera fase, i la Diputació de Tarragona, els 250.000 restants, que serviran per a la segona operació. «Negociarem a veure si podem ampliar les subvencions», apunta el president, qui subratlla que «des del Centre també farem l’aportació corresponent». La remodelació també implicarà una millora d’accessibilitat, ja que el carrer de la Concepció serà una nova via d’entrada a l’entitat i al Bartrina.

Temas

Comentarios

Lea También