L'autoinculpació en solidaritat amb Artur Mas arriba als jutjats de Reus

Uns 150 reusencs, convocats per l'ANC , van presentar al Jutjat de Guàrdia la seva autoinculpació en la participació al 9-N

19 mayo 2017 23:51 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més d’un centenar de reusencs es van desplaçar ahir al matí als jutjats de la ciutat per a participar en la jornada d’autoinculpació, en solidaritat amb el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta Joana Ortega i a consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; querellats per la Fiscalia per haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre.

Des de les onze del matí es va formar una cua de gent a la porta dels jutjats, esperant per poder entrar al jutjat de guàrdia per presentar la seva autoinculpació. Entre els presents també hi era l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i diferents regidors del seu equip de govern com ara Montserrat Vilella, Marc Arza o Àngela Tello.

El coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana a Reus (ANC), Pere Borràs, va destacar que, «a diferència d’altres jutjats, on sí que han posat problemes, aquí a Reus s’està fent sense cap inconvenient. Avui hem convocat aquesta concentració, però des de fa uns dies alguns ciutadans, de manera individual, han passat per presentar la seva autoinculpació i ho han pogut fer sense cap problema».

Les jornades d’autoinculpació es van iniciar dimarts passat de manera «descentralitzada» a tots els jutjats de guàrdia i també al Tribunal Superior de Justícia (TSJC), a Barcelona.

Al document d’autoinculpació, els signants admeten haver participat en la consulta del 9-N sense haver-hi estat obligats per cap institució o persona i denuncien «la manca de garanties democràtiques de l’Estat espanyol, on la divisió de poders és inexistent».

En el document també fan constar que «l’actuació del govern espanyol, demanant la suspensió del procés participatiu del 9-N, va ser il·legítima, ja que coarta els meus drets fonamentals a la llibertat d’expressió i opinió, la qual cosa palesa una greu manca de garanties democràtiques a l’Estat espanyol, on la divisió de poders es demostra inexistent».

En acabar l’acte dels jutjats, va tenir lloc a la plaça de Prim de Reus un acte per celebrar el tercer aniversari de ‘Reus per la Independència’.

Comentarios
Multimedia Diari