Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L’avellana està de moda

La Mostra reuneix els productors de la DOP Avellana de Reus per donar a conèixer els valors nutricionals, alimentaris i gastronòmics del fruit sec

F. Gras

Whatsapp
L’Ester, de Ca Rosset, conversant ahir amb uns visitants a la Mostra de l’Avellana. FOTO: fabián Acidres

L’Ester, de Ca Rosset, conversant ahir amb uns visitants a la Mostra de l’Avellana. FOTO: fabián Acidres

Les avellanes són sabroses, energètiques, nutritives i grans aliades de la salut. A més a més, en els darrers temps s’han convertit en poderoses aliades de la gastronomia. I és que cada vegada són més els plats que inclouen, d’alguna forma, aquest fruit sec. Aprofitant, doncs, que estan de moda, i amb la voluntat de donar a conèixer i difondre els valors que té l’avellana de Reus, des de la Cambra de Comerç s’ha impulsat el Temps d’Avellana. Un conjunt d’activitats que ahir va arribar a la seva fi amb l’organització d’una mostra al cèntric espai de La Llotja. 

En aquesta exposició hi van prendre part els productors agrupats dins la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Avellana de Reus com ara l’Ester Gomis de Ca Rosset, que defensava la necessitat de potenciar el producte de la terra i la qualitat. També subratllava la importància de la pagesia. De fet, des d’un dels seus camps, el de Mas de Moll, pròxim a Vilallonga del Camp, organitza visites guiades per donar a conèixer com és la feina de pagès i com es conreen les avellanes. 

Però l’Ester no era l’única que defensava ahir els productes de proximitat. Al seu costat, hi havia un estand de Curculio Nucum, una empresa productora de La Selva del Camp que elabora una crema de garrofa amb avellana. Un producte que van poder degustar in situ els nombrosos curiosos que ahir va reunir la mostra. També van atraure l’atenció d’empreses com Borges o Coselva, presents també amb l’avellana com a protagonista. 

A més a més, els visitants podien adquirir un tast de degustació o una ració d’orxata d’avellanes elaborada amb la varietat negreta. Des de l’organització destacaven que la Mostra de l’Avellana es portava a terme en aquestes dates perquè és quan es disposa de l’avellana nova. Tots els productors presents ahir a la mostra formen part de la DOP Avellana de Reus, que es caracteritza per protegir les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta. 

Tast d’avellanes

La Cambra de Comerç de Reus, entre moltes altres activitats, ha realitzat aquests dies xerrades, concursos o tastos dirigits a professionals al voltant d’aquest fruit sec sota l’etiqueta Temps d’Avellana, una iniciativa que volen que tingui continuïtat en els pròxims anys. 

Temas

Comentarios

Lea También