Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Municipal

L’empresa Aigües de Reus vol incrementar els clients amb factura electrònica

El percentatge d’abonats que la consulten no arriba avui al 10%. Pot obtenir-se a través de l’oficina virtual i representa un estalvi en paper

REDACCIÓ

Whatsapp
Imatge d’una factura electrònica d’Aigües de Reus. FOTO: AIGÜES DE REUS

Imatge d’una factura electrònica d’Aigües de Reus. FOTO: AIGÜES DE REUS

Aigües de Reus s’ha proposat incrementar el número de clients que reben i consulten la seva factura de manera electrònica, que actualment no arriba al 10% dels 50.000 abonats que l’empresa té a Reus. La iniciativa mira de facilitar l’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics alhora que pot significar una important mesura d’estalvi (tant en paper com en repartiment), valorada en 0,18 cèntims per cada factura emesa.

Aigües de Reus ja ofereix des de fa uns anys la possibilitat de consultar la factura en format electrònic i deixar-la de rebre en paper. La consulta i descàrrega del document, si cal, es pot fer mitjançant l’oficina virtual en el web www.aiguesdereus.cat.

La factura electrònica és un document tributari generat per medis informàtics i en format electrònic que alhora que reemplaça el document físic en paper, en conserva plenament el seu valor legal. «Hauríem d’aconseguir que el percentatge de reusencs i reusenques que opten per la factura electrònica i renuncien al paper sigui més elevat, tenint en compte que Reus és una ciutat amb un important consciència ambiental, com ho demostra el fet que el consum d’aigua estigui en consonància amb els estàndards de consum responsable que recomana l’Organització Mundial de la Salut», explica la regidora responsable d’Aigües de Reus, Noemí Llauradó.

Un cop dins de l’oficina virtual, la factura electrònica és idèntica a la que tothom rep als seus domicilis, i garanteix la confidencialitat, fiabilitat i seguretat de totes les dades. Els abonats d’Aigües de Reus que vulguin accedir a la factura electrònica i al seu historial de facturació, simplement han de donar-se d’alta a l’oficina virtual d’Aigües de Reus. Aquells que no ho facin, seguiran rebent la factura en paper.

Atenció i transparència

La mesura està en la línia d’altres engegades els últims anys, en consonància amb el marc legal europeu i espanyol, que reclama a les administracions mesures d’impuls de la societat de la informació, amb la consegüent obligació de disposar de medis d’interlocució telemàtica per a la prestació dels seus serveis.

En aquest sentit, Aigües de Reus ja disposa d’oficina virtual des de 2006 i ha anat implantant altres mesures per satisfer aquest dret dels ciutadans a relacionar-se amb les administracions públiques mitjançant medis electrònics. «La satisfacció dels reusencs, pel que fa al servei de l’aigua, no depèn tan sols del bon subministrament i abastament, sinó també de la qualitat en l’atenció i informació als abonats», afirma l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

És en aquesta línia que Aigües de Reus ja ha instal·lat més de 19.500 comptadors electrònics en domicilis. Aquests nous comptadors substitueixen els actuals permeten la telelectura, un sistema revolucionari que permet conèixer en temps real el consum d’aigua, així com configurar alarmes que avisin (via sms o correu electrònic) en cas que se superi un consum determinat o es detecti una possible fuita.

Un cop el sistema ja està plenament operatiu, el control del consum per part dels clients entra en una nova dimensió, ja que tot usuari disposa d’accés a una plataforma online (l’Oficina virtual d’Aigües de Reus) on pot accedir al seu perfil de consum de cada mes, de cada setmana, de cada dia i, fins i tot, de cada hora.

Alarmes personalitzades

La telemesura també permet activar un conjunt d’alarmes per saber, per exemple, si se supera un cabal màxim configurable, si hi ha un consum continu resultat d’una fuita o si es registra un consum inesperat (després d’haver predefinit els dies i hores en els quals l’usuari espera que no hi hagi cap consum). En conseqüència, l’abonat disposa de noves eines per optimitzar el seu consum d’aigua i poder gestionar-lo i adoptar-ne mesures correctives, si cal.

Poder gestionar les dades de tots els consumidors de manera automàtica i centralitzada també comporta l’eliminació de les lectures dels comptadors per part dels agents, amb la qual cosa s’eviten possibles errors de lectura o de transcripció dels números.

Temas

Comentarios

Lea También