Les Barraques de Reus s’acomiaden en hores baixes i amb un futur incert

Dos persones van ser arrestades la matinada de diumenge per agredir i tirar petards a tres agents dels Mossos d’Esquadra

25 junio 2017 20:04 | Actualizado a 09 noviembre 2017 09:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb més de vint edicions a les seves espatlles, les Barraques han estat un dels grans referents de la nit reusenca durant la Festa Major. Però enguany s’acomiaden en hores baixes, amb un balanç pobre i un futur incert. Així ho explica el president de la Coordinadora de Barraques, Adrià Llorach, qui no es mostra gens optimista i lamenta el poc volum de persones que  han passat pel Parc de la Festa. «El primer dia van ser unes 2.000, el segon prop de 3.000, per Sant Joan unes 4.000 i l’últim dia unes 3.000 llargues. Són xifres molt inferiors que les dels anys bons», afegeix.

Les elevades mesures de seguretat han estat un dels temes més comentats d'aquesta edició

Enguany, a més, les Barraques tanquen marcades per la polèmica. Dos homes van ser detinguts la matinada de diumenge per haver agredit tres agents dels Mossos d’Esquadra, que van resultar ferits lleus. Els fets van tenir lloc sobre les 3.30 hores, quan els mossos estaven fent el servei de vigilància a la zona i un home va llençar petards al seu voltant i, després, contra ells, segons confirmen els Mossos. Els agents van demanar-li que parés i quan li van requerir la identificació es va posar violent. Quan van procedir a arrestar-lo, un altre home va intentar ajudar-lo, i també va acabar detingut per atemptat contra l’autoritat.

Precisament les elevades mesures de seguretat han estat un dels temes més comentats. «Amb l’excusa de l’alerta antiterrorista 4, van aprofitar per posar un parell de cossos policials més. Hi havia molta pressió, i tensió. Els agents estaven a la que saltaven», explica Llorach. En general, lamenta que l’ambient era tens. Tot i que també remarca que pares i familiars se sentien més segurs, sobretot, pel control més rigorós de l’accés de menors.

Hi ha hagut menys gent, però també menys entitats participants

A les Barraques hi ha hagut menys gent, però també menys entitats –eren només una desena–, a les quals els suposa molta feina, «i moltes ja no hi creuen». També se celebren davant  la «passivitat» de l’Ajuntament, que «no ens posa pals a les rodes, però tampoc ens ajuda. Tenim la sensació que està deixant que morin per sí soles», apunta Llorach. «Ens diu que ens dóna una subvenció de 90.000€. Però només en veiem 8.000», afegeix, assegurant que «es destinen molts més diners a la seguretat que a la producció musical, quan haurien d’anar en consonància».

Així, si fa tres anys tenien 35.000€ per concerts, ara s’han quedat en 15.000. No se sap què passarà l’any vinent. S’ha d’analitzar. «Però si algun any no es fa, no vol dir que Barraques hagin de morir per sempre. En tot aquest temps, alguna vegada ja no s’han fet», afegeix el president de la Coordinadora. Llorach, malgrat tot, ja no seguirà al capdavant. La junta s’ha de renovar i considera que ha arribat al final d’una etapa

Comentarios
Multimedia Diari