Más de Reus

Les Borges del Camp critica la falta de manteniment d'un pont per on passa el tren

Des d'Adif confirmen que s’han detectat desperfectes i esperen els tècnics que supervisin l'infraestructura que passa per damunt de la riera d'Alforja

Carla Bergadà

Whatsapp
Un tren de mercaries per sobre del pont que passa per la riera d’Alforja. FOTO: Alfredo González

Un tren de mercaries per sobre del pont que passa per la riera d’Alforja. FOTO: Alfredo González

Està ubicat a uns 300 metres de l’estació de tren més que abandonada de les Borges del Camp, just per sobre de la riera d’Alforja. Es tracta d’un pont, propietat d’Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif), pel que desenes de trens circulen diàriament.

Antoni Roca, fins demà regidor del municipi, ha alertat de la seva manca de manteniment. I no ho ha denunciat només al Diari; ha enviat cartes a Adif per reclamar-ne una millora —a les quals ha tingut accés aquest mitjà—, sense haver aconseguit res.

Detall d’una part del pont, amb esquerdes. FOTO: A. González

Té les bigues deteriorades, múltiples esquerdes a simple vista i part de l’estructura està oxidada tot i que, és cert, l’aspecte exterior no està directament relacionat amb l’existència d’inseguretat. Roca lamenta que aquest pont, com altres de la zona —per exemple, el de les vies de la riera de Riudecols—, «no s’hagin tocat des que es van aixecar, als anys seixanta. Ni una acció de manteniment».

Des d’Adif expliquen que les inspeccions i revisions són rutinàries, per llei, cada any en tots els ponts i en profunditat, cada deu anys. En el cas de les Borges del Camp, han confirmat que en l’última visita, el passat 29 de març, es van detectar «algunes patologies, no greus». L’informe, amb fotos, ja ha estat enviat als especialistes i s’espera que «pròximament» els tècnics analitzin a fons l’estructura.

També a Reus

A la capital del Baix Camp fa anys que reclamen una millora del pont del barri Gaudi, també en mans d’Adif. Tot i que ja hi ha un projecte sobre la taula per renovar-lo, encara no hi ha cap acord en ferm per fer-lo realitat.

Fa un parell de setmanes, un despreniment de l’estructura posava en alerta a la Guàrdia Urbana de Reus i als Bombers de la Generalitat. Després de comprovar l’absència de perill pel trànsit ferroviari, el consistori reusenc va avisar a Adif de la necessitat de manteniment. De fet, la companyia va enviar tècnics especialitzats en aquest tipus d’estructures per decretar quina intervenció era necessària.

Temas

  • Adif
  • Les Borges del Camp
  • Diari de Reus

Comentarios

Lea También