Les Borges del Camp critica la falta de manteniment d'un pont per on passa el tren

Des d'Adif confirmen que s’han detectat desperfectes i esperen els tècnics que supervisin l'infraestructura que passa per damunt de la riera d'Alforja

14 junio 2019 12:21 | Actualizado a 14 junio 2019 12:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Està ubicat a uns 300 metres de l’estació de tren més que abandonada de les Borges del Camp, just per sobre de la riera d’Alforja. Es tracta d’un pont, propietat d’Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif), pel que desenes de trens circulen diàriament.

Antoni Roca, fins demà regidor del municipi, ha alertat de la seva manca de manteniment. I no ho ha denunciat només al Diari; ha enviat cartes a Adif per reclamar-ne una millora —a les quals ha tingut accés aquest mitjà—, sense haver aconseguit res.

Té les bigues deteriorades, múltiples esquerdes a simple vista i part de l’estructura està oxidada tot i que, és cert, l’aspecte exterior no està directament relacionat amb l’existència d’inseguretat. Roca lamenta que aquest pont, com altres de la zona —per exemple, el de les vies de la riera de Riudecols—, «no s’hagin tocat des que es van aixecar, als anys seixanta. Ni una acció de manteniment».

Des d’Adif expliquen que les inspeccions i revisions són rutinàries, per llei, cada any en tots els ponts i en profunditat, cada deu anys. En el cas de les Borges del Camp, han confirmat que en l’última visita, el passat 29 de març, es van detectar «algunes patologies, no greus». L’informe, amb fotos, ja ha estat enviat als especialistes i s’espera que «pròximament» els tècnics analitzin a fons l’estructura.

També a Reus

A la capital del Baix Camp fa anys que reclamen una millora del pont del barri Gaudi, també en mans d’Adif. Tot i que ja hi ha un projecte sobre la taula per renovar-lo, encara no hi ha cap acord en ferm per fer-lo realitat.

Fa un parell de setmanes, un despreniment de l’estructura posava en alerta a la Guàrdia Urbana de Reus i als Bombers de la Generalitat. Després de comprovar l’absència de perill pel trànsit ferroviari, el consistori reusenc va avisar a Adif de la necessitat de manteniment. De fet, la companyia va enviar tècnics especialitzats en aquest tipus d’estructures per decretar quina intervenció era necessària.

Comentarios
Multimedia Diari