Les Borges rememora el referèndum inaugurant el Parc de l’1 d’Octubre

Els actes commemoratius estan organitzats per l’Ajuntament i per les seccions locals del l’ANC i Òmnium Cultural.

27 septiembre 2018 17:13 | Actualizado a 28 septiembre 2018 18:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diumenge 30 de setembre a les 13 hores, les Borges del Camp inaugurarà el Parc 1 d’Octubre per commemorar la data en què es va celebrar el referèndum en 2017. L’espai escollit és el llac de la Font de les Escales i la zona verda que l’envolta.

Després del descobriment d’una placa i de diversos parlaments, les persones assistents estaran convidades a un vermut popular.

També s’hi instal·larà l’urna del desig groc per recollir els desitjos dels borgencs i borgenques en relació al procés d’autodeterminació català i de suport a les preses i presos polítics i les persones exiliades.

L’endemà dilluns 1 d’octubre, la commemoració d’aquesta fita continuarà a les 20.15h al pati de l’escola Rocabruna, punt de votació del referèndum. Amb el nom “Reivindiquem el mandat del Referèndum”, es llegirà un manifest i es projectaran imatges (amb veu en off) de la vivència del referèndum a les Borges del Camp.

A continuació es presentarà la placa commemorativa “Aquí vam votar, aquí vam guanyar”, i per acabar hi haurà un refrigeri per a les persones assistents.

De fet l’1 d’octubre de 2017, des d’abans de les 7 del matí, un bon gruix de borgencs i borgenques es van aplegar al punt de votació per impedir el seu tancament per part dels Mossos d’Esquadra.

Ja un cop es va iniciar la votació i van començar a córrer les primeres imatges de la policia nacional atacant catalanes i catalans indefensos en punts de votació de diverses localitats catalanes, els borgencs i borgenques van bloquejar amb cotxes els carrers d’accés al punt de votació i durant tot el dia més de 300 persones van romandre de forma permanent a l’escola per protegir urnes i vots, en un ambient de tensió continguda i consternació per la violència policial en altres municipis propers com Mont-roig del Camp.

Els actes commemoratius d’aquesta fita a les Borges del Camp estan organitzats per l’Ajuntament i per les seccions locals del l’ANC i Òmnium Cultural.

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari