Les Dones Ganxetes segueixen actives tot i el confinament

L’ens manté el contacte entre sòcies amb un grup de WhatsApp i crea diverses activitats

23 abril 2020 07:00 | Actualizado a 24 abril 2020 17:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació de Dones Ganxetes de Reus s’ha mantingut activa durant aquest darrer mes i escaig de confinament amb l’objectiu de no perdre el contacte entre sòcies i fer-se mútua companyia. Per aconseguir-ho, van crear un grup de WhatsApp, del qual en formen part unes 20 integrants. Des d’allà, duen a terme activitats diverses. La primera que van dur a terme va ser a mitjans de març i va dur per nom ‘Les Ganxetes no perdem el contacte’.

«Consistia, en primer lloc, en què cadascuna de les integrants enviés una frase bonica, un pensament o, simplement, ens fes saber com es trobava», explica la presidenta de l’associació, Glòria M. Arnavat. D’altra banda, Arnavat també va proposar que «estaria bé que cada una de les sòcies del grup, truqués una companya de les que no tenien WhatsApp i que ens digués, també, com es trobava», esmenta. La qüestió era no perdre el contacte. A partir de llavors, les Dones Ganxetes van començar a enviar frases i reflexions amb molt d’èxit. «Gairebé totes, a hores d’ara, seguim mantenint el contacte. Això és molt positiu», afegeix.

Vídeos i himnes

Com que la reunió periòdica de les Dones Ganxetes es produeix els dimecres i no es pot fer de forma presencial, la presidenta de l’associació va crear l’activitat ‘Continuem en contacte’.

«En aquesta ocasió va ser de forma virtual. Vaig enviar dos vídeos que havíem enregistrat feia uns quants dies a l’associació», diu Arnavat. A les peces audiovisuals la sòcia Josefina Guasch, hi cantava dos himnes que ella havia escrit per a les integrants de l’entitat el primer any que es va fundar aquesta. «Des de llavors, en les ocasions més assenyalades, Les Ganxetes cantem totes juntes. Per això, i degut a les circumstàncies, vaig afegir al missatge una altra idea, tot dient: ‘quan rebeu els vídeos, cantem totes juntes des de casa’», assenyala. «A principi d’abril, les components de la junta vam fer una videotrucada, en la qual vam poder fer intercanvi d’opinions de com anava el confinament. Després, n’hem fet diverses més amb diferents senyores del grup», recorda.

Un Sant Jordi alternatiu

Per aquest Sant Jordi han activat, també, una activitat alternativa. «Vam convidar-les a totes que, entre dilluns i dimarts al matí, enviessin un poema propi. Dimarts a la tarda, d’entre totes les peces rebudes, en vam escollir una, triada per la majoria. El premi va ser penjar-la a la pàgina de Facebook de l’associació», manifesta. La guanyadora va ser la senyora Herminia. «Tenint en compte que les nostres sòcies són senyores grans i que la majoria són a casa totes soles, vam creure positiu mantenir-nos en contacte. Tot plegat, ens podia ajudar a totes a passar aquests dies tan difícils», reconeix Arnavat. Si més no, es dóna per satisfeta d’haver aconseguit que «integrants del grup hagin perdut la por a utilitzar les tecnologies», conclou. L’Associació de Dones Ganxetes de Reus és una entitat sense ànim de lucre amb més de deu anys de trajectòria, dirigida a totes aquelles dones que vulguin passar-s’ho bé tot enriquint-se culturalment.

Comentarios
Multimedia Diari