Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les denúncies per orinar al carrer ja dupliquen les de tot el 2017 a Reus

La pressió policial també ha multiplicat per sis les actes per consumir alcohol a la via pública a Reus

ACN

Whatsapp
Orinar al carrer acumula 557 actes davant les 227 de l’any anterior. FOTO: DT

Orinar al carrer acumula 557 actes davant les 227 de l’any anterior. FOTO: DT

La Guàrdia Urbana de Reus ha incrementat enguany el control del consum d’alcohol a la via púbica en el marc de la campanya de lluita contra l’incivisme. Entre gener i octubre, la policia ha aixecat 639 actes davant les 101 de tot l’any passat. El regidor de Seguretat, Joaquim Enrech, ha assenyalat que “la major pressió policial es deu a la voluntat de fomentar el civisme i la convivència i, alhora, donar resposta a les queixes veïnals”. De fet, el consum d’alcohol a la via pública és el fet incívic més denunciat per la Guàrdia Urbana aquest any, seguit d’orinar al carrer, que acumula 557 actes davant les 227 de l’any anterior.

L’article 30 de l’Ordenança de Civisme de Reus prohibeix “el consum de begudes alcohòliques en llocs, vies, establiments o transports públics quan es pertorbi greument la tranquil·litat ciutadana”. En aquest sentit, l’Ajuntament vetlla per mantenir els nivells de soroll, seguretat i civisme d’acord a les normes bàsiques de convivència, segons ha afirmat el consistori en un comunicat. 

Més de 1.900 actes per fets incívics

Durant els primers deu mesos de l’any, la Guàrdia Urbana ha aixecat 1.869 actes per incompliments de l’Ordenança de Civisme davant les 922 de tot l’any passat. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat que el govern municipal té entre les seves prioritats el foment del civisme i la convivència, per la qual cosa s’han donat instruccions a la Guàrdia Urbana per incrementar la pressió policial contra els incívics i les campanyes de sensibilització. “Mantenir l'ordre i el respecte és una obligació conjunta de tota la ciutadania”, ha afirmat Pellicer.

Temas

Comentarios

Lea También