Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les emergències del 112 atendran les trucades en 33 idiomes

Els centres CAT112 de Barcelona i Reus reben una mitjana diària de 7.000 trucades. L'estiu és l´època de l'any amb més incidències

ACN

Whatsapp
El conseller Jordi Jané (segon esq.) durant la seva visita d´ahir a les instal·lacions de l´Edifici 112. Foto: A.González

El conseller Jordi Jané (segon esq.) durant la seva visita d´ahir a les instal·lacions de l´Edifici 112. Foto: A.González

El telèfon d’Emergències del 112 reforçarà el seu servei per poder atendre trucades en 33 idiomes, ja que en aquests moments només ho fa en català, castellà, anglès, francès i alemany.

Segons va anunciar ahir el conseller d’Interior, Jordi Jané, l’ampliació permetrà «apropar el servei a les persones que ens visiten d’altres països que fins ara no podien parlar ni ser ateses en el seu idioma quan tenien una emergència».

El telèfon 112, que depèn del Departament d’Interior, atén una mitjana diària de 7.000 trucades des d’una sala situada a la Zona Franca de Barcelona i des de l’edifici CAT112 de Reus. Es preveu que el servei, que no tindrà cap cost addicional, pugui començar a funcionar a partir del primer trimestre del 2017.

El conseller d’Interior va manifestar que es tracta d’«una innovació de cara el servei públic molt important». «Molts diuen que l’anglès el saben moltes persones, però quan has de comunicar una emergència, cal que ho puguis fer amb el teu idioma perquè és un moment de tensió», va afegir ell mateix. Entre els 28 idiomes que s’afegiran, hi haurà també l’euskera i el gallec, amb els quals es completaran les llengües oficials de l’Estat al 112.

Pel que fa al sistema de funcionament, quan hi hagi alguna trucada d’un idioma que no sigui en els cinc habituals, i sigui una de les 28, es posarà la trucada a tres bandes en les quals parlarà l’operador del 112, la persona que truca al número d’emergències i un intèrpret d’empresa externa que traduirà tot allò que expliquin.

Aquests intèrprets no estaran físicament al CAT112 sinó que participaran via telefònica en les trucades. Segons el Departament d’Interior, l’entrada de l’intèrpret en la conversa serà molt ràpida, en uns 30 segons aproximadament des que l’operador despengi.

L’any passat, l’Edifici CAT 112 va atendre 19.435 trucades en idiomes no oficials (anglès, francès i alemany). Segons les seves dades, els mesos d’estiu són els que més trucades generen, especialment durant l’agost, que significa el 25% de les trucades de l’any en idiomes.

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También