Más de Reus

Les escoles Prat de la Riba i Pompeu Fabra de Reus omplen les preinscripcions de P3

Satisfacció en els dos grups de pares que van fer una crida per fomentar la matriculació en aquestes dues escoles

Joan Morales

Whatsapp
Alguns dels pares que s'han mobilitzat per incentivar la matriculació a l'escola Pompeu Fabra. FOTO: A.MARINÉ/DT

Alguns dels pares que s'han mobilitzat per incentivar la matriculació a l'escola Pompeu Fabra. FOTO: A.MARINÉ/DT

Objectiu assolit. Els dos grups de pares que es van mobilitzar per incentivar la matriculació d’alumnes de P3 en les escoles públiques Prat de la Riba i Pompeu Fabra han aconseguit que la línea que cada centre ofereix per aquest primer curs de Infantil hagi omplert les inscripcions.

A falta de conèixer les xifres oficials de preinscrits, el Diari ha pogut saber que en el cas de Prat de la Riba han estat 23 les preinscripcions de P3 que s’han recollit en la pròpia escola, mentre que a la Pompeu Fabra han estat 21. En tots dos casos, encara s’hauria de sumar les preinscripcions que hagin arribat a través de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), on ahir a la tarda encara feien recompte ja que es va tancar el termini per poder preinscriure als alumnes nascuts l’any 2014.

Els grups de pares que s’han possat al capdavant per aconseguir augmentar la matriculació en les escoles Pompeu Fabra i Prat de la Riba mostraven ahir la seva satisfacció per les xifres provisionals. Vanesa Guitérrez, qui enguany portarà la seva filla al Pompeu Fabra, reconeixia ahir al Diari que «estem contents de com ha anata tot plegat. El grup s’ha omplert i aixó és important. A més, tinc entés que també s’han matriculat altres nens en cursos superiors a P3». Per la seva part, Enric, un dels promotors del moviment Tornem a l’Escola Prat de la Riba, també es mostrava ahir «content» amb els resultats de les preinscripcions.

Aquests dos col·legis públics, ubicats en ple centre de Reus, tot i la seva llarga trajectòria i dels seus excel·lents programes educatius, són dos grans desconeguts per gran part de la ciutadania de Reus, sobretot per l’autòctona.

Matriculació estrangera

Aquestes dues escoles han conviscut en els darrers anys amb un elevat índex de matriculació de nens estrangers, que ha arrossegat una injusta estigmatització d’aquests centres, provocant que moltes famílies del centre de la ciutat hagin preferit matricular als seus fills en d’altres col·legis.

Per aquest motiu, aquests dos grups de pares -sense cap connexió entre ells- van mobilitzar-se per intentar trencar amb aquesta tendència i, pels resultats, sembla que ho han aconseguit. En tots dos casos, des del primer moment van voler deixar molt clar que no eren cap grup racista. Tot el contrari, sempre han defensat la diversitat de cultures als centres escolars. A més, també han defensat en tot moment els projectes educatius d’ambós escoles. Tan els pares de Prat de la Riba com els de Pompeu Fabra s’han aprofitat de les xarxes socials per fer arribar el seu missatge el més lluny possible. La creació d’un grup de Facebook ha estat important, ja que també ha estat aprofitat -en el cas de NosaltresPompeu- per explicar el projecte educatiu del col·legi. A més també han repartit cartells pel barri per fer difondre el seu missatge

Temas

  • REUS

Lea También