Les escoles de Reus ja tenen el Parc Infantil de Trànsit rehabilitat

L’equipament té una nova pavimentació, una aula formativa arranjada i lavabos amb una zona adreçada a persones amb mobilitat reduïda

30 septiembre 2020 07:30 | Actualizado a 30 septiembre 2020 09:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parc Infantil de Trànsit de Reus, ubicat a la plaça de Josep Maria Folch i Torres, ja pot obrir les portes als joves estudiants dels diferents centres educatius de primària i l’ESO de la ciutat amb visites concertades, ja que les obres de rehabilitació ja han conclòs. Han estat tres actuacions «importants i de millora», va descriure ahir la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme a l’Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez.

En primer lloc, es va tornar a pavimentar el terreny del circuit on es duen a terme les diferents pràctiques amb bicicletes i karts. «Estem treballant perquè, en un futur, es facin també activitats en patinet. Creiem que, en l’actualitat, són essencials en l’àmbit de l’educació viària», va afegir la regidora.

A la zona pavimentada, va explicar, calia una «acció molt contundent», ja que part de la superfície del circuit coincidia amb les arrels dels arbres, «que creixien i creaven desnivells», va assenyalar. Per tant, el paviment es va treure completament i es va haver de col·locar de nou.

La segona actuació ha consistit en un arranjament a l’aula formativa, on se sol dur a terme la part teòrica. «Era necessari modernitzar la part del sostre, la seva rehabilitació era imprescindible», va continuar. La tercera tasca que s’ha dut a terme en el pla de rehabilitació del Parc Infantil de Trànsit ha estat la construcció d’un nou espai de lavabos adreçat a persones amb mobilitat reduïda, perquè «evidentment, amb el pas dels anys, ja esdevenia obligatori», va destacar.

Al Parc Infantil de Trànsit de Reus es donen a conèixer, als diferents infants i joves assistents, les normes bàsiques de circulació a través d’una simulació i, a més, el «significat de les pautes que hem de complir tots, amb responsabilitat», va indicar. Pel que fa a les normes, s’ensenyen tant les que afecten el vianant com al conductor, que fa anar vehicles, bicicleta o patinet. «Els joves han d’adquirir una sèrie d’hàbits i comportaments que hauran d’adoptar a la vida real per tal de circular adequadament», va completar.

Coordinar agendes

Abans de l’arribada de la Covid-19, van habilitar una sèrie de classes teòriques on s’abordava «com circular no només amb bicicleta, sinó també amb patinet», va exposar la regidora. La pandèmia va obligar a aturar-les i, «la nostra intenció és reprendre-les», va assegurar.

A hores d’ara, perquè els joves conductors puguin gaudir de la rehabilitació del Parc, només cal que Guàrdia Urbana i centres educatius de la ciutat «coordinin agendes per parlar de seguretat viària», va manifestar.

Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, va destacar que, anualment i en condicions normals, el Parc Infantil de Trànsit de la ciutat arriba a acollir fins a un total de 2.200 infants i joves. «Les escoles fan una tasca molt important de fer interioritzar els estudiants els coneixements clau en matèria de seguretat en el trànsit», va assegurar.

La rehabilitació de l’equipament ha suposat una «inversió en educació, de 65.572 euros», va dir el batlle.

Comentarios
Multimedia Diari