Les guerreres culturals de Reus

Les Artistes Locals 10 anys treballant la cultura a la ciutat

19 mayo 2017 17:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Vam néixer el 2006 oficialment. Fa 10 anys, però la nostra activitat va començar molt abans, fa 20 anys. La llavor va sorgir en aquest escenari», explica Georgina Llauradó mentre senyala l’escenari de la seva gairebé segona casa, el Bravium Teatre. El mateix pensen Irene Benavent i Alba Aluja. Elles completen el cercle de Les Artistes Locals. El trio va llaurar la seva passió pel teatre allà, amb tan sols 16 anys, un estiu quan feien un curs d’interpretació.

«Després de tots aquests anys, podem dir que hem lluitat amb moltes forces. Sempre hem volgut crear, i fer-ho a Reus és fructífer, ja que és una ciutat d’emprenedoria. Tenim idees i no ens aturem fins que les fem créixer», completa Irene Benavent. Això és el que precisament va passar amb el Reus Teatre Musical (RTM), un festival de teatre musical de petit format, que arrencarà del 25 al 27 de novembre al Bravium. Tot va sorgir d’una idea que va tenir la Georgina, en tornar d’una fira.

«Tinc a banda una petita companyia de teatre musical amb la qual vam intentar vendre un espectacle, i ens vam adonar que no hi havia un circuit específic de teatre musical. A partir d’aquesta necessitat, vaig fer una crida a Les Artistes Locals i al Bravium Teatre. Necessitàvem quelcom semblant», complementa Llauradó. I és que entre les tres es cuinen moltes idees. On no arriba una, arriba l’altra. «Som com els tres peus d’un trípode», remarca Benavent. Treballen diferents vessants, per una banda de formativa, amb els cursos de teatre; una altra de producció, on es troben un parell de festivals –Quarts de Teatre, organitzat juntament amb Perejil’s Sounds, i l’RTM–, i, per últim, la branca estricta de la companyia de teatre.

«Si una cosa hem après totes és que estant juntes tot és possible, perquè val a dir que hem fet realitat un somni que teníem elaborat des de la infantesa: dedicar la nostra vida a la interpretació», explica emocionada Alba Aluja.

L’apreci pel musical

«Reprenent el fil de l’RTM. Per ara es tracta d’un festival humil que està creixent. De la primera a la segona edició, el públic ha anat creixent, i de la segona a la tercera, creiem que seguirà el mateix camí. El que sí que hem aconseguit és fidelitzar la gent», observa Benavent. Esperen seguir ampliant el tipus de públic.

El trio d’artistes també concep com a al·licient el boca-orella, el qual crida gent i revalora la cultura del musical de mitjà i petit format. «Cada dia ha de ser més conegut i la gent ha d’acabar veient la diferència de condicions que hi ha entre el gran i el petit format, perquè és tot un món», expliquen les artistes.

L’RTM és el primer festival d’aquestes característiques a l’Estat espanyol i «s’adapta al volum creixent d’artistes multidisciplinaris». Els actes començaran al Bravium Teatre el divendres 25 de novembre (21.30 h) amb l’espectacle Barcelona Gay Men’s Chorus, el dia 26 serà el torn de Crisi Existencial de la Companyia de Les Mus (21.30 h) i el dia 27 la Companyia Lucky&Luke presentarà El teu conte em sona (12 h).

Comentarios
Multimedia Diari