'Les marques potents no s'atreveixen amb la talla XL'

Entrevista a Anna Mestre, de la botiga Lady Anna, ubicada a la raval de Jesús

19 mayo 2017 17:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La lleidatana Anna Mestre és botiguera gairebé de família, ja que la seva mare va començar amb una botiga de roba de nadó i premamà. En veure la necessitat de la gent de peces de roba de talles més grans, van especialitzar-se en aquest nínxol de mercat. Ara fa uns mesos prova sort a la capital del Baix Camp, i s’ha situat al comerç Lady Anna, del raval de Jesús.

- Com va començar la seva vida com a botiguera? - La meva mare va fundar la botiga a Lleida, el 1985 aproximadament. Va començar amb roba de nadó i dona embarassada. Després vam trobar que cada vegada hi havia més gent que ens demanava roba de més talla. Vam trobar un nínxol de mercat en peces més amples. Volíem, doncs, tenir una botiga que s’adaptés a les necessitats de la resta de la gent. Jo vaig agafar la botiga l’any 1998, juntament amb la meva mare, i fins ara. Ha passat molt de temps i n’he après moltes de coses.

- Amb quins coneixements s’ha quedat? - S’aprèn molta psicologia amb el client. Som una botiga especialitzada en roba de dona de talles grans, de la 48 a la 58, i moltes vegades ens topem amb gent segura en ella mateixa, però d’altres cops és ben bé el contrari. Com a botiguera, has d’entendre el què li passa a la clienta, i com se sent. Ha de sortir contenta, perquè moltes vénen amb vergonya de la seva figura i has d’assessorar-les.

- Clar, i les dones els agrada anar mudades... - Sí, a les dones els afecta no veure’s bé davant el mirall. Necessiten ànims i bons consells que treguin partit als seus punts forts. Quan trobem una peça que mostra parts del cos que abans no lluïen massa, somriuen.

- Què us diferencia de la resta de botigues d’aquesta tipologia? - Treballem amb marques alemanyes i creiem que és un bon gènere de qualitat. Anem a la fira alemanya i allà busquem el que convingui. I puc dir que és molt difícil moure’s per aquest món. De fet, les marques potents no s’atreveixen amb la talla gran, perquè no totes les peces escauen a les persones. Cadascuna té les seves corbes. Hi ha, però, talles alemanyes que no tenen aquest patronatge tan encertat. Nosaltres portem molts anys cercant una sèrie de requisits. A més, la meva mare va ser modista de professió, a banda de comerciant, i és una persona que en un segon sap si uns pantalons funcionen. Aquesta traça és potser els que ens diferencia i ens caracteritza a l’hora d’endur-nos el gènere cap aquí. No ens refiem del preu, sinó que busquem el millor.

- I per encertar amb la peça de roba clau s’ha d’oferir una atenció personalitzada... - Exacte. Això és important. Lady Anna és una botiga en la qual les clientes s’han de deixar orientar, ja que disposem de diferents gammes de color , i millor guiar pel que fa a conjunts, perquè coneixem el que tenim. Només han de preguntar, i nosaltres buscarem el que està penjat.

- Clar, aquí entra també el tema de la sinceritat a l’hora d’aconsellar... - Si veiem a una persona que no tria bé, li hem de dir. Si la roba no és adequada amb la seva figura, hem d’avisar. A més, moltes vegades no es tracta de gent grassa, sinó que hi ha cintures que poden passar de la 36 o la 38. Ara perquè hem començat a Reus, però l’experiència positiva viscuda a Lleida, ens va demostrar que les clientes poden venir soles a comprar.

- Això què determina? - Mostra confiança en la botiguera, perquè moltes persones vénen acompanyades per por que alguna peça els quedi malament o que comprin un conjunt que després no es posaran. També es formulen la conclusió que tota botiguera et mentirà per tal d’aconseguir una venda. Això s’ha d’oblidar...

- Qüestió de confiança, sí. - Forma part de la nostra filosofia, no venem roba només. Un cop, una persona es va sorprendre de la nostra sinceritat, i va quedar d’allò més agraïda. El que han d’aprendre a valorar és a saber que la talla gran té forma, que no es tracta de dur un sac. La dona no cal que vagi estreta ni incòmoda per sentir-se bé. Fa anys, l’opció de la roba de talles grans eren talls molt rectes que esmorteïen la corba de la cintura. Tothom pot trobar el seu estil i roba que s’adapti a un mateix.

Comentarios
Multimedia Diari