Les olimpíades de Sant Pere

L´equip format per l´Àliga i el Ball de Cavallets ha guanyat els Cóssos més festius i multitudinaris dels darrers anys. La cursa de Masclets, el llançament de bitlles i l´escalada del pal han estat les proves més espectaculars

19 mayo 2017 18:56 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El 26 de juny s’ha convertit en la jornada més sana de la festa major. És el dia en què el Seguici Festiu es vesteix de curt i s’aplega a la plaça del Mercadal per fer esport. I el culpable són els Cóssos, un acte semblant a unes olimpíades però on el salt de perxa o el llançament de pes són substituïts per curses de Masclets o curses de cintes.

En aquest marc s'han reunit 15 equips d’elements festius per disputar-se el primer lloc davant d’una gran expectació a plaça. I és que, sense cap mena de dubte, les d'enguany han estat una de les olimpíades més multitudinàries i animades de les darreres edicions. Entre el nombrós públic present, molts infants i integrants d’altres colles que no han parat d’animar i mostrar pancartes de suport als seus companys. Aquest any, a més a més, s'ha instaurat la moda dels càntics. Els Nanos, els Xiquets de Reus i la ‘coalició’ de l’Àliga i Ball de Cavallets han interpretat el seu propi xou. Especialment simpàtics i divertits han estat aquests darrers imitant la ‘Haka’, el famós ball maorí dels All Blacks.

En aquesta primera part, les proves més espectaculars i accidentades que han hagut de superar els equips han esta l’escalda del pal i la cursa de sacs. Sobretot aquesta última, ja que més d’un participant s'ha emportat una bona patacada. L’encarregat de dirigir i ‘cantar’ els resultats ha estat el comunicador Josep Baiges, mentre que el mestre de cerimònies ha estat en Pere Corrales.

Fase final

Tot i el gran ambient festiu, l’esperit competitiu ha anat aflorant a mesura que avançava el concurs. Passats tres quarts d’hora des del seu inici, els finalistes han estat els integrants dels Xiquets de Reus i l’equip de l’Àliga-Ball de Cavallets, que s'han classificat després d’una suada prova de força de corda. L’alegria d’uns i altres era molt notòria i, fins i tot, molts dels membres han envait la coca central de la plaça del Mercadal per no perdre’s el gran desenllaç final.

La darrera prova era la cursa de Masclets. En ella, els dos corredors havien d’arreplegar amb un cistell fins a cinc masclets. La igualtat ha estat màxima en tot moment i només s'ha trencat en l’esprint final quan el membre de la camisa avellana ha ensopegat i ha caigut a terra amb tots els masclets que havia arreplegat. Així doncs, el ràpid corredor de l’equip de l’Àliga-Ball de Cavallets creuava primer la línia d’arribada davant la gran alegria dels seus companys que han corregut a abraçar-lo efusivament.

 

Comentarios
Multimedia Diari